Stopcontacten

Stel je Niko schakelmateriaal samen

Niet zeker hoe je je Niko stopcontacten en schakelaars moet samenstellen? Test nu onze handige tool uit en ga zelf aan de slag!

Producten 1-24 van 558

    • Bestel tot 18u. Morgen in huis
    • Gratis levering vanaf €50
    • Breed en diep assortiment
    • Altijd scherpe prijzen
    • Klanten geven ons 4.8/5
Pagina

Stopcontacten kiezen

Je oude stopcontacten vervangen? Of begin je aan een volledig nieuw project? Ga dan eerst zorgvuldig na welk schakelmateriaal je precies nodig hebt. Bepaal waar en hoeveel wandcontactdozen of stopcontacten, media-aansluitingen en schakelaars je nodig hebt. Zo heb je onder andere Coax aansluitingen, USB aansluitingen en UTP aansluitingen zoals UTP cat5e, UTP cat6 en UTP cat6a. Weet je niet goed welk stopcontact te kiezen? Lees dan zeker de tips van onze Solyd-specialisten en ontdek welke IP-waarde je stopcontact nodig heeft. Hulp nodig bij het aansluiten van een stopcontact? Lees dan ons eenvoudig stappenplan voor het plaatsen van stopcontacten of onze gids voor het bepalen van de hoogte van stopcontacten.

Stopcontacten met of zonder aarding?

Voor een nieuwe installatie werk je best met stopcontacten met aarding. Gaat het om een oudere installatie, daar je geen nieuwe bekabeling kan toevoegen, dan kan je kiezen voor stopcontacten zonder aarding

Stopcontacten in de juiste stijl

Je stopcontacten en schakelaars wil je uiteraard volledig afstemmen op je interieur. Daarvoor ben je bij Solyd aan het juiste adres. Bij Solyd vind je wandcontactdozen en stopcontacten voor iedere ruimte en ieder interieur. Zo hebben we stopcontacten in verschillende kleuren en stijlen en van verschillende merken. Het grootste aanbod Niko stopcontacten vind je ook bij Solyd aan scherpe prijzen. Daarnaast vind je bij Solyd ook een uitgebreid gamma aan Legrand stopcontacten zoals Legrand Niloé en Legrand Mosaic.

Stopcontacten voor inbouw of opbouw?

Om tot de juiste keuze te komen is het ook belangrijk om te bepalen of een inbouw of opbouw stopcontact het meest geschikt is. Een opbouw stopcontact wordt vaak gekozen bij dunnere muren. Bij een inbouw stopcontact is de bedrading namelijk in de muur weggewerkt. Liever een stopcontact in de vloer? Dan is een vloerstopcontact de perfecte oplossing.

Stopcontacten voor buiten of binnen?

Onbezorgd geniet van een extra stopcontact op het terras, de oprijlaan of het washok? Dan heb je nood aan stopcontacten met een IP-waarde van 55. Deze zijn spatwaterdicht en zijn dus de enige veilige optie. Bij Solyd bieden we een ruim assortiment Niko Hydro en Legrand Plexo stopcontacten aan. Benieuwd hoe je een stopcontact buiten plaatst? Lee het advies van onze specialisten.

Stopcontacten voor in de badkamer?

Voor het plaatsen van stopcontacten in je badkamer of andere vochtige ruimtes gelden er speciale regels. Vóór je stopcontacten gaat plaatsen in je badkamer, moet je zeker zijn dat ze op een veilige afstand van het water staan. Hiervoor wordt de badkamer verdeeld in vier verschillende IP-zones. Zone nul is de directe omgeving rond het bad of de douche. Dit is de zone waar je absoluut géén stopcontacten mag plaatsen. Op 60 cm afstand van het bad of de douche begint zone één. Vanaf deze zone is het veilig om stopcontacten te plaatsen. Volgens de AREI voorschriften moeten de stopcontacten in vochtige ruimtes daarnaast op minimaal 25 cm hoogte geplaatst worden. Voor andere ruimtes, zoals de woonkamer en slaapkamer, volstaat 15 cm. 

Stopcontacten met steekklemmen of schroefklemmen?

Twijfel je tussen een stopcontact met steeklemmen of schroefklemmen? Stopcontacten met steekklemmen zijn heel eenvoudig, maar zijn iets minder veilig. Voor een stopcontact met hogere vermogensbelasting (zoals bijvoorbeels in de keuken) raden wij altijd het gebruik van stopcontacten met schroefklemmen aan. Graag nieuwe stopcontacten plaatsen in je woning? Dan komt een eendraadschema zeker van pas. Lees nu ons interessant artikel over een eendraadshema tekenen.

Bel ons op 03 808 69 00