XVB kabels

Een XVB kabel is een elektriciteitskabel met twee of meer VOB draden, geschikt voor het aansluiten van bijvoorbeeld schakelaars of stopcontacten. Het is een vaste installatiekabel geschikt voor gebruik binnenshuis.

Producten 1-24 van 69

    • Bestel tot 18u. Morgen in huis
    • Gratis levering vanaf €50
    • Breed en diep assortiment
    • Altijd scherpe prijzen
    • Klanten geven ons 4.8/5
Pagina

Wat is XVB kabel?

XVB kabel bestaat uit een reeks VOB draden die beschermd worden door een kunststof omhulsel. Een XVB kabel is een vaste kabel, omdat hij vooral geschikt is voor verlichting, schakelmateriaal en zekeringkasten. De XVB kabel is geschikt voor opbouw, in muren, zoldering, valse vloeren, valse plafonds, kokers, wasruimten en chape. De XVB kabel kan daarnaast binnenshuis zonder extra beschermende buis gebruikt worden.

De XVB kabel is in principe geen grondkabel. Hiervoor gebruik je beter een EXVB kabel. Indien de XVB kabels in een wand of beton gebruikt worden, is een preflex bescherming raadzaam om aantasting van de kabels te vermijden.

Meer informatie over deze en andere elektriciteitskabels? Lees meer in ons blog artikel over alle soorten elektriciteitskabels.

Soorten XVB kabel

In het Solyd-assortiment vind je verschillende soorten XVB kabels. De XVB kabel bij Solyd wordt geleverd in verschillende diktes en met verschillende hoeveelheden aan draden. Hoe groter de diameter of draadsectie van de draad, hoe meer stroom die kan geleiden.

Voor gewone stopcontacten zijn draden met een diameter van 2,5mm² noodzakelijk. Bij een klassieke installatie gebruik je hiervoor dus best een XVB 3G2.5. Deze bezit 3 VOB draden met een dikte van 2.5mm. Voor schakelaars en lichtpunten volstaat een dikte van 1,5mm² of een XVB 3G1.5.

Voor gemengde kringen gebruik je eveneens een draad van 2,5 mm². Voor stopcontacten waar zware huishoudtoestellen zoals een oven op aangesloten worden, kan een dikte tot 4 of 6 mm² gebruikt worden.

XVB kabel online kopen

Bij Solyd vind je een uitgebreid aanbod XVB kabel van kwalitatieve merken zoals Nexans. De XVB kabels worden per rol van 50m of 100m verkocht. Alle XVB kabels bij Solyd zijn op stock en leverbaar binnen de 24u. Bestel je de XVB dus voor 18u? Dan ontvang je hem al de volgende werkdag bij je thuis. Graag meer weten over een eendraadschema? Lees dan zeker ons interessant artikel over een eendraadschema tekenen. Liever een overzicht van alle populaire elektrische kabels? Lees dan zeker ons interessant artikel over elektrische kabels kopen.

Bel ons op 03 808 69 00