Domotica - Smart Home

Met domotica of smart home maak je je huis slim. Dankzij domotica kan je heel wat zaken in je woning automatiseren en je leven een stuk makkelijker maken. Zo stem je je volledige woning in een handomdraai af op jouw wensen. Bij Solyd vind je verschillende domotica systemen, zoals Niko Home ControlSiemens Logo, Bticino MyHOME, Netatmo en zoveel meer.

Producten 1-24 van 207

    • Bestel tot 18u. Morgen in huis
    • Gratis levering vanaf €50
    • Breed en diep assortiment
    • Altijd scherpe prijzen
    • Klanten geven ons 4.8/5
Pagina

Domotica mogelijkheden

De mogelijkheden van domotica zijn bijna eindeloos. We zetten er hieronder enkele voor je op een rij.

Met domotica kan je scenario’s vooraf programmeren. Kijk je graag gezellig tv? Dan kan je instellen dat met één druk op de knop de tv aanspringt, de verlichting in de woonkamer gedimd wordt én de rolluiken naar beneden gaan. Je kan talloze scenario’s creëren, aanpassen en al dan niet automatisch laten uitvoeren.

Daarnaast kan je jouw domotica systeem vaak ook vanop afstand bedienen. De verwarming aanzetten wanneer je bijna thuis bent, kan dus snel en eenvoudig vanop je smartphone. Je hoeft je huis ook niet meer vol te hangen met schakelaars, één scherm volstaat voor verlichting, tv en geluid, videofonie, verwarming.

Naast comfort draagt domotica ook bij aan de veiligheid en energiezuinigheid van je woning. Door bijvoorbeeld bewegingssensoren, alarmen en beveiligingscamera’s te integreren in je domotica, wordt je huis een pak veiliger en energiezuiniger.

Domotica prijs

Door de complexiteit van de technologie, het programmeerwerk en de extra materiaalkosten voor bijvoorbeeld de bekabeling en de stuurmodules, is domotica duurder dan een standaard elektrische installatie.

Het is daarom belangrijk om jezelf steeds de vraag te stellen wat je precies verwacht van een dergelijke installatie. Wil je wel graag wat zaken automatiseren, maar zie je een volledig systeem niet zitten? Dan kan je ook kiezen voor een systeem met teleruptoren. Lees hier alles over het centrale systeem met teleruptoren.

Bel ons op 03 808 69 00