Regenwaterpompen en hydrofoorpompen

Een regenwaterpomp gebruik je om regenwater te hergebruiken in- en rondom huis. Op die manier ga je met een regenwaterpomp of hydrofoorpomp waterverspilling tegen. Bij Solyd vind je verschillende regenwaterpompen van merken zoals DAB, Grundfos en Wilo.

Producten 1-24 van 40

Pagina
 1. Grundfos SBA booster 3-45 AW - 97896312
  Bestseller
 2. DAB regenwaterpomp - DAB Easybox Mini 3
  Bestseller
  • Bestel tot 18u. Morgen in huis
  • Gratis levering vanaf €50
  • Breed en diep assortiment
  • Altijd scherpe prijzen
  • Klanten geven ons 4.8/5

Producten 1-24 van 40

Pagina

Soorten regenwaterpompen

Een regenwaterpomp kan zowel in het water (natte opstelling) als buiten het water (droge opstelling) geplaatst worden. Beide installaties hebben hun voor- en nadelen.

Bij een droge opstelling van een regenwaterpomp, wordt de waterpomp niet in de regenput geplaatst, maar op het droge. Deze opstelling is in aankoop goedkoper dan de natte opstelling en is ook makkelijker in onderhoud. De meest gebruikte waterpomp met droge opstellingen is de hydrofoorpomp of hydroofgroep. Om de druk in de leidingen te regelen heb je twee verschillende soorten hydrofoorpompen. Ofwel beschikt de hydrofoorpomp over een reservoir of drukvat, ofwel wordt de druk automatisch geregeld door een elektronische sturing. Bij een hydrofoorpomp met reservoir is het moeilijker om de druk constant te houden. Daarom bieden we bij Solyd enkel hydrofoorpompen met een elektronische sturing. Een voorbeeld van een dergelijke hydrofoorpomp is de Grundfos Scala2 of de Grundfos MQ3-35.

De meest gebruikte opstelling is de zogenoemde "natte opstelling". In dit geval hangt de pomp in het water of staat ze op de bodem van de put. Hierdoor werkt de pomp ook volledig geruisloos en hoor je de pomp niet in je woning. Deze worden ook wel dompelpompen genoemd. Een voorbeeld van een dompelpomp is de Grundfos SBA Booster.

Twijfel je over welke regenwaterpomp geschikt is voor jouw toepassing? Lees dan zeker onze handige keuzegids over regenwaterpompen.

Regenwaterpomp installeren

Een regenwaterpomp installeren is heel makkelijk en kan je dus gerust zelf. Afhankelijk van de toepassingen en het type pomp, zal de installatie van de regenwaterpomp iets verschillen. Wij hebben de belangrijkste stappen voor het installeren van een regenwaterpomp alvast voor je opgelijst.

We adviseren je wel om tussen de regenwaterpomp en de collectorleidingen naar de sanitaire aftappunten een regenwaterfilter te plaatsen. Deze regenwaterfilters zorgen ervoor dat je regenwater gezuiverd wordt en geen geuren of vuile deeltjes bevat.

Bel ons op 03 808 69 00