Dimmers

Dimmers zijn een type schakelaar waarmee je de intensiteit van bijvoorbeeld verlichting kan regelen. Ideaal voor het creëren van extra sfeer in je woning! Het type dimmer dat je nodig hebt varieert naargelang het type lichtbron dat je wilt dimmen. Bij Solyd bieden we kwalitatieve dimmers van merken zoals Niko, Bticino en Legrand.

15 producten

    • Bestel tot 18u. Morgen in huis
    • Gratis levering vanaf €50
    • Breed en diep assortiment
    • Altijd scherpe prijzen
    • Klanten geven ons 4.8/5

15 producten

Wat is een dimmer?

Een dimmer is een soort schakelaar waarmee de stroomtoevoer naar verlichting geregeld kan worden. In tegenstelling tot een gewone schakelaar, kan je met een dimmer de intensiteit van de verlichting wijzigen. Zo kan je bijvoorbeeld het licht op volledige sterkte zetten als je ’s avonds thuis werkt. Of kies een zachter licht voor een gezellig etentje met vrienden.

Soorten dimmers

Bij Solyd heb je verschillende soorten dimmers. Zo heb je dimmers die werken met een drukknop en dimmers die werken met een draaiknop.

Daarnaast zijn er ook dimmers voor ieder type lamp. Zo vind je dimmers specifiek voor spaar- en ledlampen. Om er zeker van te zijn of ook je lampen dimbaar zijn, raadpleeg je best de productinformatie van de led- of spaarlamp. Daarnaast vind je ook een universele dimmer in het Solyd-assortiment. Deze zijn geschikt voor gloeilampen, 230V-halogeenlampen, alle laagspanningshalogeenlampen en dimbare ledlampen en spaarlampen.

Bij Solyd vind je dimmers van verschillende merken, zoals Niko, Legrand en Bticino. Allemaal zorgen voor een stabiele verlichting in je woning zonder andere toestellen te verstoren. Werk je dimmers vervolgens af met een centraalplaat en afdekplaat naar keuze, zodat ze perfect passen bij je andere stopcontacten en schakelaars. Om de Niko dimmers af te werken kan je kiezen tussen Niko Original, Niko Intense en Niko Pure.

Let bij de aankoop van een dimmer ook op de minimale en maximale belasting. Een lamp met een totaal wattage tussen die minimale en maximale belasting zijn zonder problemen te dimmen. Een voorbeeldje: een dimmer heeft een maximale belasting van 20W tot 315W. Een lamp van 15W zal dan gaan knipperen of misschien helemaal niet branden. Enkele lampen samen met een gecombineerd wattage van 400W overschrijdt de maximale capaciteit van de dimmer en kan doorbranden van de zekering veroorzaken.

Een dimmer online kopen

Bij Solyd vind je een uitgebreid aanbod dimmers voor het dimmen van je lampen. Alle dimmers bij Solyd zijn op stock en leverbaar binnen de 24u. Bestel je de dimmer dus voor 18u? Dan ontvang je hem al de volgende werkdag bij je thuis.

Bel ons op 03 808 69 00