Cv-ketels

Wil je een nieuwe cv-ketel plaatsen in je woning of wil je de oude ketel vervangen? Bij Solyd vind je verschillende types cv-ketels op verschillende brandstoffen met een hoog rendement. Omdat we bij Solyd enkel de hoogste kwaliteit willen bieden, werken we met cv-ketels van merken zoals Vaillant, Bosch, Remeha, Bulex en ACV.

Producten 1-24 van 237

    • Bestel tot 18u. Morgen in huis
    • Gratis levering vanaf €50
    • Breed en diep assortiment
    • Altijd scherpe prijzen
    • Klanten geven ons 4.8/5
Pagina

Wat is een cv-ketel?

Een centrale verwarmingsketel of kortweg cv-ketel zorgt voor de verwarming van je huis, kamer of bedrijfsruimte. Het is het onderdeel van de centraleverwarmingsinstallatie dat zorgt voor warm water dat vervolgens door je leidingen wordt gestuurd. Een cv-ketel werkt meestal op aardgas of stookolie en verhit met een brander het water in een gesloten systeem. Om je cv-ketel van gas te voorzien, zal je wel een PLT gasleiding moeten plaatsen tussen de gasteller en de cv-ketel. 

Cv-ketel kopen

Wil je een cv-ketel kopen, maar weet je niet welke geschikt is voor jouw situatie? Lees dan zeker onze handige keuzegids voor een nieuwe cv-ketel. Om de juiste cv-ketel te kiezen, moet je vooral rekening houden met het type ketel, de benodigde capaciteit, het beoogde rendement en het beschikbare budget.

Wil je naast verwarming ook warm water voor in de badkamer en keuken, kies dan voor een combiketel. Hierdoor hoef je geen aparte boiler te kopen. Je kan hierbij kiezen voor kwalitatieve ketels zoals een Bosch gasketel of een Vaillant ketel. Voorbeelden hiervan zijn de Vaillant ecoTEC plus VCW 296 of de Vaillant ecoTEC plus VCW 346.

Afhankelijk van het type en de grootte van je woning, zal je ook een lichtere of zwaardere cv-ketel nodig hebben. Woon je bijvoorbeeld in een appartement, dan volstaat het om een lichtere cv-ketel aan te schaffen, zoals de Bosch Condens 3000W. Heb je een vrijstaande grote woning, dan kijk je beter naar een cv-ketel met een hoger vermogen. Let hierbij ook op de grootte van het expansievat, zodat het opgewarme water kan uitzetten. 

Wil je bij de investering in een nieuwe cv-ketel ook de nadruk leggen op een hoog rendement? Dan is de Vaillant ecoTEC Exclusive de juiste keuze. Graag je Cv-ketel eenvoudig besturen? Dat kan met de handige thermostaten van Solyd. Zo hebben we een breed productengamma thermostaten zoals een draadloze thermostaat, een Theben thermostaat, een Honeywell thermostaat zoals de Honeywell T4 thermostaat, de Bosch thermostaat en zoveel meer.

Bel ons op 03 808 69 00