UTP CAT5e

Een UTP cat5e of ook wel een datastopcontact genoemd is een mediastopcontact speciaal voor internet, telefonie en is handig om digitaal televisie te kijken. Zo heb je UTP cat5e aansluitingen voor internetverbinding, maar ook gecombineerde UTP cat5e aansluitingen met een coax aansluiting. Bij Solyd bieden we een breed aanbod UTP cat5e aansluitingen van kwalitatieve merken zoals Legrand en Niko. Op die manier ben je zeker van betrouwbare UTP cat5e aansluitingen voor je UTP kabels.

24 producten

    • Bestel tot 18u. Morgen in huis
    • Gratis levering vanaf €50
    • Breed en diep assortiment
    • Altijd scherpe prijzen
    • Klanten geven ons 4.8/5

Wat is UTP CAT5e?

Een UTP cat5e is een stopcontact waarop je een UTP kabel kan aansluiten. Op die manier zorgt een UTP cat5e aansluiting voor een betrouwbare en snelle verbinding met het internet. Bij Solyd bieden we UTP cat5e aansluitingen van kwalitatieve reeksen zoals Legrand Mosaic. Welke IP-waarde je UTP cat5e moet hebben lees je in ons handig overzicht. Je UTP cat5e aansluiting visueel voorstellen? Lees dan zeker ons interessant artikel over een eendraadschema tekenen.

UTP CAT5e vs. UTP CAT6

Een UTP aansluiting werkt via dataoverdracht. Deze dataoverdracht bestaat uit twee belangrijke variabelen, doorvoersnelheid en bandbreedte. Het verschil met een UTP cat6 en een UTP cat5e zit hem in de bandbreedte. Een UTP cat6 beschikt over een bandbreedte van 250 Megahertz terwijl een UTP cat5e beschikt over 100 Megahertz.

UTP CAT5e vs. UTP CAT5

Als we het hebben over de termen UTP cat5 en UTP cat5e spreken we in feite over dataoverdracht en de snelheid hiervan. Dataoverdracht bestaat uit twee belangrijke variabelen. Zo heb je de doorvoersnelheid in Megabits per seconde en bandbreedte in Megahertz. Nu het verschil tussen UTP cat5 en UTP cat5e is dat UTP cat5e over een veel grotere doorvoersnelheid beschikt. Zo is de doorvoersnelheid van een UTP cat5e 1000 Megabits per seconde, tien keer sneller dan die van een cat5 UTP aansluiting. De bandbreedte bij zowel een UTP cat5 als een UTP cat5e bedraagt 100 megahertz.

Bel ons op 03 808 69 00