Thermostaten

Met een thermostaat ben je altijd zeker van een aangename temperatuur in je woning. Bij Solyd vind je kamerthermostaten, klokthermostaten, slimme thermostaten en weersafhankelijke regelingen van allerhande kwalitatieve merken, zoals Honeywell, Vaillant, Remeha of Junkers-Bosch.

Producten 1-24 van 97

Pagina
    • Bestel tot 18u. Morgen in huis
    • Gratis levering vanaf €50
    • Breed en diep assortiment
    • Altijd scherpe prijzen
    • Klanten geven ons 4.8/5

Producten 1-24 van 97

Pagina

Welke thermostaat kiezen?

Je wilt een nieuwe thermostaat kopen. Maar welke kies je? En nog belangrijker: welke thermostaat is geschikt voor jouw verwarming? We zetten het hieronder voor je op een rij. Of lees onze volledige gids rond thermostaten.

Soorten thermostaten

De bekendste modellen zijn de de klokthermostaat en de kamerthermostaat. Het verschil tussen deze twee zit hem vooral in de bediening. Zo kan je een klokthermostaat van te voren programmeren, maar een kamerthermostaat niet. Daarnaast vind je in het Solyd-assortiment ook weersafhankelijke thermostaten en slimme thermostaten. Beide types thermostaten zijn makkelijk in te stellen en kunnen je op lange termijn heel wat energie besparen.

Modulerende thermostaat

Daarnaast is het ook belangrijk om na te gaan of je ketel modulerend werkt of niet. Een 'aan/uit' cv-ketel schakelt zichzelf in wanneer de temperatuur lager is dan de ingestelde temperatuur. Een 'modulerende' cv-ketel staat continu aan en warmt gelijkmatig op. Op die manier kan je met een modulerende ketel en thermostaat heel wat besparen. Heb je geen modulerende ketel, dan kies je ook voor een thermostaat die niet modulerend werkt.

Thermostaat merken

Bij Solyd vind je heel wat verschillende merken voor je thermostaat. Zo heb je keuze tussen Vaillant thermostaten of Honeywell thermostaten, maar ook thermostaten van bijvoorbeeld Theben of Junkers-Bosch. Als je een nieuwe thermostaat wilt aansluiten is het altijd aan te raden om bij het merk van je bestaande gasketel te blijven. Op die manier ben je zeker dat je verwarmingsketel en thermostaat optimaal communiceren. Wil je graag weten of jouw condensatieketel bij een bepaalde thermostaat past? Neem dan zeker contact op met onze Solyd-specialisten. Zij helpen je met plezier verder.

Bel ons op 03 808 69 00