Veiligheidsgroep boiler

Veiligheidsgroepen voor boilers worden gebruikt om de druk te regelen. Zo zorgen veiligheidsgroepen voor een constante druk in verschillende toepassingen zoals je cv-boiler, elektrische boiler, doorstroomboiler en cv-ketel. Ook laten ze de maximale druk niet overgschreden worden. Op solyd vind je een kwalitatief aanbod veiligheidsgroepen van merken zoals Caleffi, Stiebel eltron en Begetube.

9 producten

    • Bestel tot 18u. Morgen in huis
    • Gratis levering vanaf €50
    • Breed en diep assortiment
    • Altijd scherpe prijzen
    • Klanten geven ons 4.8/5

Wat is een veiligheidsgroep boiler?

Een veiligheidsgroep of overdrukventiel is een beveiliging om overdruk in een boiler te vermijden. Bij het installeren van de veiligheidsgroep wordt een maximale druk ingesteld. Op die manier staat de veiligheidsgroep niet toe dat de maximale druk overschreden kan worden. Als de druk in de boiler tijdens een verwarmingscyclus stijgt, zal de veiligheidsgroep dit opmerken en een kleine hoeveelheid water afvoeren. Zo zorgt de veiligheidsgroep voor een constante druk in de boiler. Het plaatsen van een veiligheidsgroep is verplicht in je sanitaire installatie.

Veiligheidsgroep boiler aansluiten

Om een veiligheidsgroep van een boiler aan te sluiten is het best om een geschikte plaats te kiezen. Hoe dichter je de veiligheidsgroep bij de boiler plaatst, hoe efficiënter de werking hiervan. Daarom is het handig om het overdrukventiel direct onder de boiler te plaatsen. Op die manier raak je de overdruk snel kwijt. Lukt het niet om de veiligheidsgroep onder je boiler te plaatsen, kan je hem ook verder op de leiding installeren. Om het water dat uit de veiligheidsgroep op te vangen plaats je een afvoerleiding onder de veiligheidsgroep. Belangrijk is wel dat deze zichtbaar onderbroken moet zijn aangezien een afvoerleiding die rechtstreeks is aangesloten op de veiligheidsgroep verboden is. Plaats de afvoerleiding om minimum 2 centimeter van de veiligheidsgroep.

Veiligheidsgroep boiler testen

Het is belangrijk om een veiligheidsgroep regelmatig te testen of de werking ervan nog juist verloopt. Hoe je dit juist doet is vrij simpel. Laat maandelijks wat water weglopen uit de boiler. Op die manier zie je of de veiligheidsgroep nog een juiste werking heeft en vermijd je eventuele lekkages.

Bel ons op 03 808 69 00