Warmtepompen

Een warmtepomp is een zuinig, duurzaam en comfortabel systeem om je woning te verwarmen en van sanitair warm water te voorzien. Een warmtepomp vervult op die manier de functie van een cv-ketel en een boiler. Bij Solyd vind je warmtepompen van Vaillant van uitstekende kwaliteit. Heb je vragen over de installatie of het gebruik van een Vaillant warmtepomp? Neem dan zeker contact op met onze Solyd-specialisten.

Producten 1-24 van 39

Pagina
    • Bestel tot 18u. Morgen in huis
    • Gratis levering vanaf €50
    • Breed en diep assortiment
    • Altijd scherpe prijzen
    • Klanten geven ons 4.8/5

Producten 1-24 van 39

Pagina

Werking warmtepomp

Een warmtepomp onttrekt warmte uit zijn omgeving en transporteert die via koelvloeistof. Die koelvloeistof bereikt al op lage temperatuur haar kookpunt en verdampt snel. De damp wordt vervolgens samengeperst, zodat de damp een hogere temperatuur bereikt dan de lucht of het water van de centrale verwarmingsinstallatie in je woning. Een warmtepomp kan je zowel combineren met vloerverwarming als met radiatoren.

Vervolgens geeft de warme damp zijn warmte af aan je verwarmingsinstallatie. Ten slotte verlaagt een ontspanningsventiel de druk opnieuw zodat de damp afkoelt en condenseert, waarna het gehele proces opnieuw kan beginnen. Afhankelijk van het type warmtepomp dat je gebruikt, zal de warmtepomp de warmte onttrekken uit de lucht, de bodem of het grondwater.

Bel ons op 03 808 69 00