Warmtepompen

Een warmtepomp is een zuinig, duurzaam en comfortabel systeem om je woning te verwarmen en van sanitair warm water te voorzien. Een warmtepomp vervult op die manier de functie van een cv-ketel en een boiler. Bij Solyd vind je warmtepompen van Vaillant van uitstekende kwaliteit. Heb je vragen over de installatie of het gebruik van een Vaillant warmtepomp? Neem dan zeker contact op met onze Solyd-specialisten.

Producten 1-24 van 53

Pagina
    • Bestel tot 18u. Morgen in huis
    • Gratis levering vanaf €50
    • Breed en diep assortiment
    • Altijd scherpe prijzen
    • Klanten geven ons 4.8/5

Producten 1-24 van 53

Pagina

Werking warmtepomp

Een warmtepomp onttrekt warmte uit zijn omgeving en transporteert die via koelvloeistof. Die koelvloeistof bereikt al op lage temperatuur haar kookpunt en verdampt snel. De damp wordt vervolgens samengeperst, zodat de damp een hogere temperatuur bereikt dan de lucht of het water van de centrale verwarmingsinstallatie in je woning. Een warmtepomp kan je zowel combineren met vloerverwarming als met radiatoren.

Vervolgens geeft de warme damp zijn warmte af aan je verwarmingsinstallatie. Ten slotte verlaagt een ontspanningsventiel de druk opnieuw zodat de damp afkoelt en condenseert, waarna het gehele proces opnieuw kan beginnen. Afhankelijk van het type warmtepomp dat je gebruikt, zal de warmtepomp de warmte onttrekken uit de lucht, de bodem of het grondwater.

Prijs warmtepomp

De prijs van een warmtepomp hangt in grote mate af van het type, het vermogen en het merk. Zo zal een lucht/lucht warmtepomp doorgaans iets goedkoper zijn dan een lucht/water warmtepomp. Daarnaast zal een warmtepomp met een hoger vermogen en een hogere warmtapwatercapaciteit hoger geprijsd zijn. Tot slot speelt ook de levensduur hier een bepalende rol. Wanneer je investeert in een nieuwe warmtepomp, dan wil je uiteraard graag dat die investering eventjes meegaat. Daarom werken we in het Solyd-assortiment enkel met kwalitatieve A-merken zoals Vaillant of Bosch.

Warmtepomp kopen

Benieuwd of een warmtepomp in jouw situatie een slimme keuze is? Ga het na in ons advies artikel rond de keuze voor een warmtepomp.

Bel ons op 03 808 69 00