Ventilatiesysteem D

Een ventilatiesysteem D werkt met een mechanische luchttoevoer van verse lucht en een mechanische luchtafvoer van vervuilde lucht. Twijfel je nog of een ventilatiesysteem D de juiste keuze is voor jouw woning? Lees dan nu het advies van onze Solyd-specialisten.

Het juiste ventilatiesysteem kiezen

Laat een gratis ventilatiestudie maken door onze Solyd-specialisten en bestel zelf jouw materialen.

Zelfbouw met ondersteuning

Wil je graag ondersteuning of advies bij de plaatsing van jouw ventilatiesysteem? Ontdek onze ventilatieservices.

Producten 1-24 van 66

    • Bestel tot 18u. Morgen in huis
    • Gratis levering vanaf €50
    • Breed en diep assortiment
    • Altijd scherpe prijzen
    • Klanten geven ons 4.8/5
Pagina

Hoe werkt een ventilatiesysteem D?

Bij een ventilatiesysteem D, ook wel balansventilatie genoemd, gebeurt zowel de aanvoer van verse buitenlucht als de afvoer van verontreinigde binnenlucht door ventilatoren en ventilatiekanalen. Bij dit systeem komen er dus geen roosters in muren of ramen aan te pas. Een netwerk van leidingen doorheen de woning verdeelt de lucht via ventilatieroosters in elke kamer zonder dat de inkomende en uitgaande luchtstromen elkaar kruisen.

Daarnaast maakt een ventilatiesysteem D gebruik van een warmterecuperatiewisselaar. Deze haalt de warmte uit de lucht die wordt afgevoerd en gebruikt ze om de verse lucht te verwarmen. Zo kan je heel wat besparen op je energiefactuur. 

Het verschil met een ventilatiesysteem C en C+ zit hem in de aanvoer van verse lucht. Bij een systeem D gebeurt namelijk die ook volledig mechanisch, terwijl een C of C+ systeem werkt met natuurlijke luchtaanvoer. In tegenstelling tot een ventilatiesysteem C+, werkt een ventilatiesysteem niet vraaggestuurd. De aan- en afvoer van lucht gebeurt dus constant.

Merken ventilatiesysteem D

Bij Solyd werken we enkel met uiterst kwalitatieve merken. Je vindt in ons assortiment daarom ventilatiesystemen D van bijvoorbeeld Vasco en Zehnder. Wil je graag een inschatting van een volledig ventilatiesysteem D van Vasco, met alle bijhorende materialen? Neem dan zeker een kijkje bij onze concrete en gedetailleerde prijsvoorbeelden voor een ventilatiesysteem.

Bel ons op 03 808 69 00