Zekeringkasten

Een zekeringkast is het hart van je elektrische installatie. Bij de aankoop van een nieuwe zekeringkast heb je keuze tussen verschillende formaten. Deze worden meestal uitgedrukt in modules en/of rijen. Zo bepaal je welke zekeringkast je het best gebruikt in je elektrische installatie. De modules geven de beschikbare ruimte voor de differentieelschakelaars, automatische zekeringen of andere modulaire functies. Bij Solyd vind je een uitgebreid aanbod zekeringkasten van verschillende merken. Zo vind je bij ons onder andere zekeringkasten van Vynckier, Hager, Legrand en Schneider.

Producten 1-24 van 257

    • Bestel tot 18u. Morgen in huis
    • Gratis levering vanaf €50
    • Breed en diep assortiment
    • Altijd scherpe prijzen
    • Klanten geven ons 4.8/5
Pagina

Een zekeringkast kiezen

De zekeringkast wordt ook wel de groepenkast, verdeelkast of automatenkast genoemd. Ondanks de verschillende benamingen is de functie in alle gevallen hetzelfde: stroom verdelen en sturen naar de verschillende gebruikers van elektriciteit. Een zekeringkast wordt daarom ook wel het hart van de elektrische installatie genoemd.

Het online kopen van een zekeringkast is een stuk eenvoudiger dan het lijkt en meestal nog goedkoper ook. Bij Solyd vind je een groot aanbod zekeringkasten in verschillende formaten. Zo heb je keuze uit zekeringkasten van 14 tot 72 modules, maar ook voorbedrade zekeringkasten. Op basis van het eendraadschema van jouw woning kan je nagaan hoeveel modules je nodig hebt voor jouw zekeringkast.

De meest gebruikte zekeringkast in een standaard woning is de 54 module verdeelkast met 3 rijen van 18 modules. We raden je ook aan om een iets grotere zekeringkast aan te schaffen. Het is niet alleen praktischer bij een eventuele uitbreiding in een later stadium, maar het is ook wettelijk verplicht. Zo moet je telkens 20% reserve rekenen bij de aankoop van een nieuwe zekeringkast. Op die manier kan je alle kringen voldoende opsplitsen en wordt overbelasting vermeden.

Daarnaast heb je bij Solyd ook keuze tussen verschillende merken voor zowel inbouw als opbouw. Zo heb je zekeringkasten van onder meer Vynckier, Hager, Legrand en Schneider. Graag weten welke IP-waarde je nodig hebt? Lees dan zeker ons interessant artikel.

Een zekeringkast samenstellen

Door zelf je zekeringkast samen te stellen kan je heel wat geld besparen. Naast zekeringkasten vind je daarom bij Solyd ook alle componenten voor in de zekeringkast zoals automaten, differentieels en zekeringen, maar ook relais, transformatoren en teleruptoren. Graag weten hoe je een relais moet installeren? Lees dan zeker ons interessant artikel over een relais aansluiten.

Een zekeringkast bekabelen en aansluiten

Het zelf bekabelen van je zekeringkast lijkt misschien een grote uitdaging, maar biedt wel heel wat voordelen. Bij een voorbedrade verdeelkast ligt de invulling namelijk al vast en kan je de zekeringkast dus minder eenvoudig afstemmen op jouw woning. Wil je graag leren hoe je een zekeringkast zelf kan bekabelen en aansluiten en een differentieelschakelaar aansluiten? Lees het advies van onze Solyd-specialisten. Interesse in een eendraadschema? Lees dan zeker ons interessant artikel rond een eendraadschema tekenen

Bel ons op 03 808 69 00