Waterontharders en waterverzachters

Met een waterontharder of waterverzachter maak je definitief komaf met kalk in je woning. Zo dien je kranen en glazen douchewanden minder te poetsen, slibben de leidingen niet dicht met kalk en gaan elektrische toestellen ook langer mee. Door te investeren in een waterontharder voorkom je dus dure renovatie- of herstellingswerken zoals het uitbreken van leidingen.

20 producten

    • Bestel tot 18u. Morgen in huis
    • Gratis levering vanaf €50
    • Breed en diep assortiment
    • Altijd scherpe prijzen
    • Klanten geven ons 4.8/5

Wat is een waterontharder?

Een oplossing voor het harde water in je leidingen is het plaatsen van een waterontharder of waterverzachter. Een dergelijk toestel vermindert aanzienlijk het kalkgehalte in het water en maakt het water zachter. Wanneer je water afneemt aan de kraan, stroomt het leidingwater eerst door een ionenwisselaar met hele kleine kunsthars korrels. Die halen de kalk uit het water en zorgen ervoor dat jij gezuiverd water aan de kraan krijgt. Voor een optimale werking dien je de ionenwisselaar na een zeker periode spoelen met zoutkorrels.

Soorten waterontharders

Bij Solyd vind je verschillende soorten waterverzachters en waterontharders van kwalitatieve merken zoals Durlem waterverzachters en WaterGenius. Afhankelijk van je verwachtingen zal een ander type waterontharder voor jou geschikt zijn. Wil je enkel water ontkalken? Dan is de WaterGenius Blue Line iets voor jou. Wil je echter chloor filteren uit je water? Kies dan voor de WaterGenius Wellness. Voor en extra optimalisatie van je drinkwater kies je voor de WaterGenius Home Water Station. Wat je wensen ook zijn, bij Solyd vind je de geschikte waterontharder voor je waterbehandelingGraag je installatie uitbreiden? Dat kan met leidingen zoals Socarex buizen.

Een waterontharder kopen

Wil je een waterverzachter kopen, maar twijfel je over de installatie of de opstart van de waterverzachter? Lees dan zeker ons advies over het plaatsen van een waterverzachter. Je zal merken dat je hiermee perfect zelf aan de slag kan. Heb je de waterverzachter bij Solyd aangekocht? Dan komt een specialist langs bij je thuis om het toestel gratis op te starten. Zo ben je zeker van een optimale werking van de waterverzachter.

Waterontharder prijs

Bij Solyd vind je waterverzachters van verschillende merken en prijzen. Zo is er altijd een waterverzachter in het Solyd-assortiment die geschikt is voor jouw specifieke situatie. De prijs wordt voornamelijk bepaald door de capaciteit en de mogelijkheden van de waterverzachter.

Zo zal een waterontharder met een hogere capaciteit ook hoger geprijsd zijn dan een waterontharder met een beperkt onthardingsvolume. Welke capaciteit geschikt is voor jouw situatie, hangt af van de grootte van je gezin en het daaraan gekoppelde waterverbruik.

Daarnaast zal het kostenplaatje van een waterontharder met extra mogelijkheden, zoals bijvoorbeeld het optimaliseren van drinkwater, ook hoger zijn dan dat van een standaard waterontharder. Wanneer je voor je drinkwater echter volledig overschakelt op leidingwater, hoef je ook geen flessenwater meer aan te kopen. Op die manier kies je niet alleen voor een mileu- en budgetvriendelijke oplossing, maar ben je ook verlost van het gesleur met flessen

Bel ons op 03 808 69 00