Drukknoppen

Een drukknop of pulsdrukker is een type schakelaar waarbij enkel spanning wordt doorgegeven wanneer je op de knop duwt. Vaak worden drukknoppen gebruikt in combinatie met teleruptoren. Een drukknop stel je altijd samen met een basiselement of sokkel, een centraalplaat en een afdekplaat.

   

 

Producten 1-24 van 98

Pagina
    • Bestel tot 18u. Morgen in huis
    • Gratis levering vanaf €50
    • Breed en diep assortiment
    • Altijd scherpe prijzen
    • Klanten geven ons 4.8/5

Producten 1-24 van 98

Pagina

Hoe werkt een drukknop

Een drukknop, ook wel een pulsschakelaar, pulsdrukker of druk- of momentschakelaar genoemd, is een schakelaar waarbij enkel spanning wordt doorgegeven wanneer je op de knop duwt. Wanneer je de schakelaar of drukknop loslaat, veert de drukknop terug en wordt de verbinding direct verbroken. Een vaak gebruikt voorbeeld hiervan is de deurbel. Daarnaast wordt een drukknop vaak gebruikt in combinatie met teleruptoren in de zekeringkast of met domotica.

Soorten drukknoppen

Bij Solyd vind je verschillende soorten drukknoppen. Zo heb je enkelvoudige drukknoppen met slechts één drukknop. Deze wordt vaak gebruikt als bel. Daarnaast heb je de dubbele tot zesvoudige drukknoppen, voor bijvoorbeeld het schakelen van verlichting.

Bij Solyd vind je drukknoppen met steek- en schroefklemmen van verschillende merken, zoals Niko, Legrand, Vynckier of Bticino. Zo heb je een uitgebreid aanbod Niko drukknoppen, die je kan afwerken met een centraal plaat en afdekplaat naar keuze. Kies tussen Niko Original, Niko Intense of Niko Pure om je drukknoppen af te stemmen op je Niko stopcontacten en Niko schakelaars.

Drukknoppen online kopen

Bij Solyd vind je een uitgebreid aanbod drukknoppen voor verschillende toepassingen. Alle drukknoppen bij Solyd zijn op stock en leverbaar binnen de 24u. Bestel je de drukknop dus voor 18u? Dan ontvang je hem al de volgende werkdag bij je thuis.

Bel ons op 03 808 69 00