Drukknoppen

Stel je Niko schakelmateriaal samen

Niet zeker hoe je je Niko stopcontacten en schakelaars moet samenstellen? Test nu onze handige tool uit en ga zelf aan de slag!

Producten 1-24 van 110

    • Bestel tot 18u. Morgen in huis
    • Gratis levering vanaf €50
    • Breed en diep assortiment
    • Altijd scherpe prijzen
    • Klanten geven ons 4.8/5
Pagina

Een drukknop, ook wel een pulsschakelaar, pulsdrukker of druk- of momentschakelaar genoemd, is een schakelaar waarbij enkel spanning wordt doorgegeven wanneer je op de knop duwt. Wanneer je de schakelaar of drukknop loslaat, veert de drukknop terug en wordt de verbinding direct verbroken. Een vaak gebruikt voorbeeld hiervan is de deurbel. Daarnaast wordt een drukknop vaak gebruikt in combinatie met teleruptoren in de zekeringkast of met domotica. Graag je drukknop visueel voorstellen op een schema? Lees dan zeker ons interessant artikel rond een eendraadschema tekenen.

Soorten drukknoppen

Bij Solyd vind je verschillende soorten drukknoppen. Zo heb je enkelvoudige drukknoppen met slechts één drukknop. Deze wordt vaak gebruikt als bel. Daarnaast heb je de dubbele tot zesvoudige drukknoppen, voor bijvoorbeeld het schakelen van verlichting.

Bij Solyd vind je drukknoppen met steek- en schroefklemmen van verschillende merken, zoals Niko, Legrand, Vynckier of Bticino. Zo heb je een uitgebreid aanbod Niko drukknoppen, die je kan afwerken met een centraal plaat en afdekplaat naar keuze. Kies tussen Niko Original, Niko Intense of Niko Pure om je drukknoppen af te stemmen op je Niko stopcontacten en Niko schakelaars. Een drukknop is vlot te combineren met een relais. Graag weten hoe je deze twee kan combineren? Lees dan zeker ons interessant artikel over een relais aansluiten. Van plan om ook schakelaars te installeren? Ontdek dan ook zeker ons interessant artikel over een schakelaar aansluiten.

Drukknoppen online kopen

Bij Solyd vind je een uitgebreid aanbod drukknoppen voor verschillende toepassingen. Alle drukknoppen bij Solyd zijn op stock en leverbaar binnen de 24u. Bestel je de drukknop dus voor 18u? Dan ontvang je hem al de volgende werkdag bij je thuis. Graag weten welke IP-waarde je nodig hebt? Lees dan zeker ons interessant artikel.

Bel ons op 03 808 69 00