Dompelpompen

Een dompelpomp is het ideale hulpmiddel om te gebruiken bij wateroverlast. Bij Solyd vind je verschillende dompelpompen van kwalitatieve merken zoals Grundfos, Wilo, DAB en Leader. Zo ben je zeker van een kwalitatieve en efficiënte oplossing voor de wateroverlast in je woning. Heb je vragen over welke dompelpomp geschikt is voor jouw toepassing? Vraag dan zeker advies aan onze Solyd-specialisten.

22 producten

    • Bestel tot 18u. Morgen in huis
    • Gratis levering vanaf €50
    • Breed en diep assortiment
    • Altijd scherpe prijzen
    • Klanten geven ons 4.8/5

Wat is een dompelpomp?

Een dompelpomp is een waterpomp die in het water geplaatst moet worden. Aan de onderkant beschikt de dompelpomp over een aanzuigrooster, waarmee het water direct in de dompelpomp wordt gezogen. Het water wordt daarna via het pomphuis van de dompelpomp naar de persaansluiting gebracht. Aan deze persaansluiting bevestig je een afvoerslang of -buis, waarlangs je het water kan wegpompen naar bijvoorbeeld de gracht of de riool.

Dompelpompen worden veelal ingezet voor het leegpompen van kelders, putten, tonnen of andere ondergelopen ruimtes ten gevolge van een lek of overstroming. Omdat je bij wateroverlast graag snel een goede oplossing hebt, bieden we in het Solyd-assortiment enkel kwalitatieve dompelpompen aan van merken zoals Grundfos en Wilo.

Een dompelpomp kopen: waarop letten?

Belangrijk is om van tevoren goed te na te denken waarvoor je de pomp voor wilt gebruiken. Dit bepaalt namelijk wel type water de dompelpomp met overpompen. Moet de dompelpomp vuil water wegpompen, zoals bij een overstroming? Dan moet je op zoek naar een dompelpomp die geschikt is voor vuil water. Heb je een lek in woning? Dan volstaat het om een normale dompelpomp aan te schaffen.

Daarnaast kijk je ook best naar de pompcapaciteit van de dompelpomp. De pompcapaciteit (ofwel het debiet) van een dompelpomp bepaalt namelijk hoeveel liter per uur de dompelpomp kan verpompen. Deze pompcapaciteit wordt uitgedrukt in de meest ideale situatie, dus zonder weerstand en zonder dat het water in de hoogte moet gevoerd worden.

De pompcapaciteit is samen met de opvoerhoogte één van de speerpunten bij de keuze van de geschikte dompelpomp. De opvoerhoogte bepaalt aan hoeveel meter de dompelpomp het water door een afvoerslang/buis omhoog kan pompen. Deze opvoerhoogte is gebaseerd op een brede afvoerslang/buis met zo weinig mogelijk weerstand.

Alle dompelpompen in het Solyd-assortiment zijn daarnaast ook uitgerust met een vlotter. Deze vlotter zorgt ervoor dat de dompelpomp automatisch kan functioneren. Wanneer het water in de kelder te hoog komt, zal de dompelpomp automatisch inschakelen. Omgekeerd geldt ook dat de dompelpomp automatisch zal uitschakelen, wanneer het niveau van het water in de kelder laag genoeg is.

Een dompelpomp installeren

Een dompelpomp is over het algemeen zeer makkelijk in gebruik. Zoals bij vele waterpompen hoef je ook hier nauwelijks zaken te installeren. Het enige wat je moet doen is de afvoerslang bevestigen aan de persaansluiting van de dompelpomp en de pomp in de te verpompen vloeistof plaatsen. In het Solyd-assortiment vind je ook dompelpompen die reeds voorzien zijn van een afvoerslang. Graag je installatie uitbreiden met extra leidingen? Dan kan je gebruik maken van een Socarex buis.

Bel ons op 03 808 69 00