Elektrische verwarming

Op zoek naar elektrische verwarming voor jouw woning? Dan ben je bij Solyd aan het juiste adres. Solyd biedt verschillende mogelijkheden voor elektrische verwarming. Zowel voor hoofdverwarming als voor bijverwarming. Zo vind je in het Solyd-assortiment infrarood verwarming, convectoren en accumulatieverwarming en elektrische radiatoren.

Producten 1-24 van 56

    • Bestel tot 18u. Morgen in huis
    • Gratis levering vanaf €50
    • Breed en diep assortiment
    • Altijd scherpe prijzen
    • Klanten geven ons 4.8/5
Pagina

Elektrische verwarming kopen

Bij Solyd vind je verschillende soorten elektrische verwarming. We zetten hieronder de belangrijkste types op een rij.

Accumulatieverwarming

Accumulatieverwarming wordt voornamelijk gebruikt als elektrische hoofdverwarming. Accumulatieverwarming zet elektriciteit ‘s nachts om in warmte, slaat deze tijdelijk op en geeft de warmte overdag geleidelijk af. Net als een klassieke centrale verwarming met een cv-ketel, stuur je de accumulatieverwarming aan met behulp van een thermostaat.

Convectoren

Convectoren zijn een typisch voorbeeld van bijverwarming. Ze verwarmen ruimtes via convectiewarmte. Dat wil zeggen dat de convector koude lucht aanzuigt en opwarmt. De warme lucht stijgt tot aan het plafond, koelt af en zakt opnieuw, zodat het proces zich kan herhalen. Zo warmt de ruimte snel en gelijkmatig op. Er bestaan zowel wandmodellen als mobiele toestellen. Een ander groot voordeel van convectoren is dat deze verwarming makkelijk en snel te installeren is. Bij Solyd bieden een groot aanbod elektrische convectoren zoals de Dimplex convector.

Infrarood verwarming

Bij infraroodverwarming wordt niet de lucht, maar worden wel voorwerpen en lichamen in de kamer opgewarmd. De voorwerpen geven op hun beurt dan de warmte af aan de ruimte. Het is een erg snelle verwarmingsmethode en wordt vaak toegepast in de badkamer door middel van infrarood stralers.

Elektrische radiatoren

Een elektrische radiator is opnieuw een typisch voorbeeld voor bijverwarming. Elektrische radiatoren worden bijvoorbeeld vaak gebruikt in badkamers of in andere ruimtes, wanneer het nog te vroeg is om de gasketel op te starten.

Bel ons op 03 808 69 00