Ventilatiesysteem C

Bij een ventilatiesysteem C maak je gebruik van natuurlijke aanvoer van verse lucht en mechanische afvoer van gebruikte lucht. Twijfel je nog of een ventilatiesysteem C voor jou de juiste keuze is? Lees dan nu het advies van onze Solyd-specialisten.

2 producten

Hoe werkt een ventilatiesysteem C?

Een ventilatiesysteem C werkt met een natuurlijke luchttoevoer van verse lucht (via rooster boven ramen en deuren) en een mechanische luchtafvoer van vervuilde lucht. De vervuilde lucht wordt aangezogen via luchtkanalen in vochtige kamers zoals de keuken en badkamer.

Bij een C systeem gebeurt de aanzuiging van vochtige lucht continu. Een ventilatiesysteem C+ werkt dus op dezelfde manier als een ventilatiesysteem C, maar ventileert enkel wanneer nodig en beperkt zo ook de aanvoer van koude verse lucht en de hiermee gepaard gaande warmteverliezen. 

Het verschil met een ventilatiesysteem D zit hem in de aanvoer van verse lucht. Bij een systeem D gebeurt namelijk die ook volledig mechanisch.

Merken ventilatiesysteem C

Bij Solyd werken we enkel met uiterst kwalitatieve merken. Je vindt in ons assortiment daarom ventilatiesystemen C van bijvoorbeeld Renson en Vasco.

Bel ons op 03 808 69 00