Regenwaterfilters

Regenwaterfilters filteren het regenwater zodat je het water kan gebruiken voor de wasmachine, het besproeien van de tuin of voor het doorspoelen van het toilet. Hierdoor kan je heel wat geld besparen en draag je jouw steentje bij aan het milieu. Lees hier ons uitgebreid advies over het kiezen en plaatsen van een regenwaterfilter.

20 producten

    • Bestel tot 18u. Morgen in huis
    • Gratis levering vanaf €50
    • Breed en diep assortiment
    • Altijd scherpe prijzen
    • Klanten geven ons 4.8/5

20 producten

Wat is een regenwaterfilter?

Regenwaterfilters zorgen ervoor dat eventuele zand- en roestdeeltjes uit het leidingwater worden gefilterd, zodat ze geen schade kunnen berokkenen aan de leidingen. Deze deeltjes kunnen tijdens het transport in het leidingwater terechtkomen en zorgen voor corosie in de leidingen. Daarnaast maak je met een regenwaterfilter het regenwater ook volledig geurvrij. Zo kan je het regenwater zonder zorgen gebruiken voor de was of het doorspoelen van het toilet.

Soorten regenwaterfilters

In het Solyd-assortiment vind je verschillende soorten regenwaterfilters. Zo heb je een wasbare of zelfreinigbare voorfilter, een fijnfilter en een actieve koolfilter. De voorfilter en fijnfilter houden de onopgeloste vuildeeltjes tegen. De actieve koolcartouche elimineert geuren en smaken, verwijdert pesticiden, insecticiden en gechloreerde oplosmiddelen. De combinatie van deze regenwaterfilters verzekert een optimale waterbehandeling en een continue aanvoer van gefilterd water. Binnen ons assortiment regenwaterfilters vind je daarnaast enkel de meest kwalitatieve merken. Zoals Honeywell regenwaterfilters en Durlem regenwaterfilters.

Regenwaterfilter plaatsen

Het plaatsen van een regenwaterfilter vereist weinig voorkennis. Je kan het dus gerust helemaal zelf plaatsen. Je plaatst de regenwaterfilter tussen de regenwaterpomp of hydrofoorpomp en de collectorleiding vanwaar het water vertrek naar de rest van de woning. De meeste regenwaterfilter beschikken over een handige muurbeugel die je op de muur kan bevestigen.

Regenwaterfilter bestellen

Wil je graag een regenwaterfilter bestellen, maar weet je niet welke regenwaterfilter precies geschikt is voor jouw situatie? Neem dan zeker contact op met één van onze Solyd-specialisten. Ze helpen je graag op weg naar de beste regenwaterfilter.

Bel ons op 03 808 69 00