Regenwaterfilters

Regenwaterfilters staan in voor het filteren van het regenwater zodat je het wat kan gebruiken voor zaken zoals de was, het wassen van de auto of het doorspoelen van het toilet. Op die manier kan je heel wat geld bespraen en draag je jouw steentje bij aan het milieu. Graag wat meer weten over regenwaterfilters? Lees dan zeker ons uitgrbeid advies over een regenwaterfilter kiezen.

21 producten

    • Bestel tot 18u. Morgen in huis
    • Gratis levering vanaf €50
    • Breed en diep assortiment
    • Altijd scherpe prijzen
    • Klanten geven ons 4.8/5

Wat is een regenwaterfilter?

Een regenwaterfilter staat in voor het filteren van zand- en roestdeeltjes uit het leidingwater, zodat ze geen schade kunnen veroorzaken aan de leidingen. Tijdens het transport kunnen deze deeltjes in het leidingwater terechtkomen en zorgen voor corrosie. Bovendien zorgt een regenwaterfilter er ook voor dat het regenwater volledig geurvrij is. Op die manier kan je het regenwater zonder zorgen gebruiken voor het doorspoelen van het toilet of de was.

Soorten regenwaterfilters

In het productenassortiment van Solyd vind je een ruim aanbod regenwaterfilters. Zo heb een zelfreinigbare of wasbare voorfilter, een actieve koolfilter en een fijnfilter. De voorfilter en fijnfilter zorgen ervoor dat de onopgeloste vuildeeltjes worden tegengehouden. De actieve koolfilter zorgt dan weer op zijn beurt dat alle geuren, smaken, pesticiden, insecticiden en gechloreerde oplosmiddelen uit het water verdwijnen. De combinatie van deze regenwaterfilters verzekert een optimale waterbehandeling en een continue aanvoer van gefilterd water. Bij Solyd werken we enkel en alleen met kwalitatieve A-merken en de beste producten. Zo vind je in het assortiment onder andere Honeywell regenwaterfilters en Durlem regenwaterfilters terug.

Regenwaterfilter plaatsen

Het plaatsen van een regenwaterfilter vereist weinig voorkennis. Je kan het dus gerust helemaal zelf plaatsen. Je plaatst de regenwaterfilter tussen de regenwaterpomp of hydrofoorpomp en de collectorleiding vanwaar het water vertrek naar de rest van de woning. De meeste regenwaterfilter beschikken over een handige muurbeugel die je op de muur kan bevestigen. Graag je installatie uitbreiden? Dat kan met onder andere Socarex buizen. Graag je regenwater hergebruiken voor je tuin te sproeien? Dan is het slim om te investeren in een buitenkraan. Benieuwd hoe je zo een buitenkraan zelf kan plaatsen? Lees dan zeker ons interessant artikel over een buitenkraan plaatsen.

Regenwaterfilter bestellen

Graag je regenwaterfilter bestellen bij Solyd, maar heb je geen gedacht welke regenwaterfilter geschikt is voor jouw sanitaire installatie? Neem dan gerust contact op met onze Solyd-specialisten. Zij helpen je graag verder bij het kiezen van de perfecte regenwaterfilter.

Bel ons op 03 808 69 00