Geothermische warmtepomp

Een geothermische warmtepomp is een warmtepomp die geplaatst wordt onder de grond. Bij een geothermische warmtepomp wordt er energie uit de aarde gehaald en via een buizensysteem wordt de opgewekte warmte gebruikt voor je verwarming of sanitair warm water. Bij Solyd bieden we een kwalitatief aanbod geothermische warmtepompen van merken zoals Vaillant en Bosch.

18 producten

    • Bestel tot 18u. Morgen in huis
    • Gratis levering vanaf €50
    • Breed en diep assortiment
    • Altijd scherpe prijzen
    • Klanten geven ons 4.8/5

Werking geothermische warmtepomp

Een geothermische warmtepomp onttrekt energie uit de aarde. Zo bestaat een geothermische warmtepomp uit twee onderdelen: een buitenunit die de warmte opwerkt en een binnenunit die de warmte afgeeft in je woning. Bij een geothermische warmtepomp wordt er gebruik gemaakt van een buizensysteem. In dit buizensysteem zit koelvloeistof die verdampt wordt tot gas door bodemwarmte. Vervolgens zal een condensor dat gas onder druk zetten zodat de temperatuur verder oploopt. De warmte die is ontstaan zal onttrokken worden en het gas zal op die manier terug condenseren zodat het vervolgens opnieuw kan opwarmen. De onttrokken warmte wordt ten slotte door de binnenunit gebruikt voor de verwarming zoals vloerverwarming of warmtepomp convectoren en sanitair warm water. Graag meer weten over geothermische warmtepompen? Ontdek dan onze interessante artikel over een warmtepomp: slimme investering de werking van een warmtepomp en energie besparen.

Geothermische warmtepomp prijs

De prijs van een geothermische warmtepomp hangt in grote mate af van het type, het vermogen en het merk. Zo zal een lucht-lucht warmtepomp doorgaans iets goedkoper zijn dan een geothermische warmtepomp. Daarnaast zal een geothermische warmtepomp met een hoger vermogen hoger geprijsd zijn. Tot slot speelt ook de levensduur hier een bepalende rol. Wanneer je investeert in een nieuwe geothermische warmtepomp, dan wil je uiteraard graag dat die investering eventjes meegaat. Daarom werken we in het Solyd-assortiment enkel met kwalitatieve A-merken zoals Vaillant of Bosch.

Bel ons op 03 808 69 00