VOB draad

De VOB draad is een losse, enkele elektriciteitsdraad voor de aansluiting van stopcontacten, schakelaars, verlichting en toestellen. Een VOB draad leg je best altijd in een buis of preflex, als je de VOB draad in de openlucht of in de muur wilt gebruiken.

Producten 1-24 van 94

    • Bestel tot 18u. Morgen in huis
    • Gratis levering vanaf €50
    • Breed en diep assortiment
    • Altijd scherpe prijzen
    • Klanten geven ons 4.8/5
Pagina

Wat is VOB draad of kabel?

VOB draad is een stijve elektriciteitsdraad die je voor verschillende toepassing kan gebruiken. Een andere benaming voor VOB draad is VOB kabel. Als je de VOB draden in een wand of beton wilt installeren, is het handig om hierbij een preflex bescherming te gebruiken om zo aantasting van de VOB draden te vermijden.

In het uitgebreide Solyd-assortiment vind je de meeste gangbare vormen van Preflex. Zo vind je er niet alleen flexibele buizen die voorbedraad zijn met VOB, ook alternatieve samenstellingen met bijvoorbeeld coaxUTPXVB, enz. behoren tot het standaard aanbod.

Graag meer weten over elektriciteitskabels? Je ontdekt het in ons blog artikel over alle soorten elektriciteitskabels.

Soorten VOB draad

Een VOB draad is verkrijgbaar in allerlei kleuren en wordt voor verschillende functies gebruikt. Zo wordt een VOB draad met een gele en groene kleur gebruikt voor equipotentiale verbindingen. Losse VOB draden zijn ook handig voor te gebruiken in zekeringkasten.

VOBs en VOBst

Een VOBst en VOBs zijn net als de VOB losse elektriciteitsdraden die verkrijgbaar zijn in verschillende kleuren en gebruikt kunnen wordt voor diverse toepassingen zoals bijvoorbeeld het bedraden van schakelkasten of bedieningspanelen. Doordat de geleider samengesteld is uit meerdere dunne koperdraden, is deze draad soepeler dan de standaard VOB. In tegenstelling tot de koperkleurige kern bij de VOBs, vind je in de VOBst een meerdradige kern van vertind koper terug. Deze dien je steeds te vertinnen of af te werken met een kabelhuls.

VOB draad online kopen

Bij Solyd vind je een ruim aanbod VOB draad van kwalitatieve merken zoals Nexans. Zo verkopen we VOB draden per rol van 100m. Alle VOB draden bij Solyd zijn op stock en leverbaar binnen de 24u. Bestel je de VOB dus voor 18u? Dan ontvang je hem al de volgende werkdag bij je thuis. Graag meer weten over elektrische kabels? Lees dan zeker ons interessant artikel over elektrische kabels kopen.

Bel ons op 03 808 69 00