Coax kabels

Coax kabels worden het meest gebruikt voor het aansluiten van de televisie. Solyd beschikt over een breed gamma Coax kabels van kwaliteitsmerken zoals Hirschmann. Op die manier heb je zekerheid dat je gebruik maakt van kwalitiatieve bekabeling in je woning.

6 producten

    • Bestel tot 18u. Morgen in huis
    • Gratis levering vanaf €50
    • Breed en diep assortiment
    • Altijd scherpe prijzen
    • Klanten geven ons 4.8/5

6 producten

Wat is een coax kabel?

De coax kabel (ook wel coaxiale kabel genoemd) bestaat uit een afgeschermde centrale geleider met daarrond een tweede geleider. Bij een coax kabel wordt het te transporteren signaal binnen de buitengeleider opgesloten. Het signaal is dan goed afgeschermd van invloeden van buitenaf en heeft zo een uitstekende afscherming tegen interferentie. Indien de coax kabels in een wand of beton gebruikt worden, is een preflex bescherming raadzaam om aantasting van de kabels te vermijden. Meer informatie over elektriciteitskabels? Lees meer in ons blog artikel over alle soorten elektriciteitskabels.

Coax kabel aansluiten

In de meeste woningen bevindt de coax huisaansluiting zich in de meterkast. Er moet dus nog een hele afstand overbrugd worden tot de plaats waar de televisie staat of komt.

Dit doe je met een coax kabel. Meet de coax kabel af, bevestig hem op de juiste plaats en knip hem dan volledig op maat. Strip vervolgens de uiteinden van de kabel. Die bevestig je vervolgens in je coax aansluiting of wandcontactdoos met een schroevendraaier.

Tot slot kan je nu de televisie verbinden met de coaxaansluiting. De kabel met coax stekker plug je direct in je TV ontvanger. Met een extra coax kabel verbind je de TV ontvanger met een coax aansluiting.

Coax kabel online kopen

Er zijn op de markt heel wat verschillende soorten coaxkabels te krijgen. Een goede coax kabel heeft een hoog frequentie bereik, een lage demping en een goede afscherming. Daarnaast is het ook belangrijk dat je coax kabel compatibel is met je provider, zoals telenet, ziggo of cayway.

Bel ons op 03 808 69 00