Boilers

Een boiler of warmwaterboiler gebruik je om water op te warmen in je woning. Bij Solyd heb je een uitgebreid aanbod boilers voor verschillende toepassingen van onder meer Bulex, Vaillant, ACV, Bosch en Remeha. Zo vind je in het Solyd-assortiment onder meer cv-boilers, elektrische boilers, warmtepompboilers, zonneboilers en doorstroomboilers. Daarnaast vind je ook allerlei toebehoren zoals veiligheidsgroepen en expansievaten.

Producten 1-24 van 262

  • Bestel tot 18u. Morgen in huis
  • Gratis levering vanaf €50
  • Breed en diep assortiment
  • Altijd scherpe prijzen
  • Klanten geven ons 4.8/5
Pagina

Boiler kopen

Wanneer je een boiler wilt kopen, is het voornamelijk belangrijk om het juiste volume van de boiler te bepalen. Hiervoor zal je eerst je eigen verbruik moeten nagaan. We geven je hieronder enkele voorbeelden, zodat je makkelijk zelf je benodigde volume kan bepalen.

 • Gemiddelde verbruik douchebeurt = 50l
 • Gemiddeld verbruik bad = 120l

Normaal heb je nu een eerste idee van hoeveel water je dagelijks verbruikt. Om vervolgens het benodigde volume te bepalen van je boiler, is het belangrijk te weten dat water gemiddeld wordt getapt aan 37 graden, terwijl de boiler water op zo'n 60 graden houdt. Wanneer je dus warm water afneemt, vermengt de boiler eerst het warme water met koud water. Hoeveel liter je boiler moet zijn, is daarom zo’n 40% van je dagelijkse verbruik. Rond altijd af naar boven: je kunt beter veel warm water hebben, dan dat je opeens onder een koude douche staat. Zo beschikken we onder andere over boilers van 100 liter, 150 liter en 200 liter. Liever een elektrische boiler? Dat kan! Het aanbod van Solyd bevat kwalitatieve elektrische boilers van 5 liter, 10 liter en 15 liter, maar ook 50 liter, 100 liter en 200 liter.

Merk boiler

Bij Solyd vind je verschillende soorten boilers van verschillende merken. Zo heb je de keuze tussen cv-boilers, elektrische boilers, doorstroomboilers, warmtepompboilers en zonneboilers. Daarnaast kan je kiezen tussen Vaillant boilers, Ariston boilers, Bulex boilers, Daalderop boilers, ACV boilers, Bosch boilers en zoveel meer.

Kies je voor een efficiënte en energiezuinige cv-boiler? Dan is de Vaillant uniSTOR boiler een absolute topper. Ga je voor een afzonderlijke elektrische boiler die budgetvriendelijk is? Dan kies je best voor de Bulex elektrische boilers. Wil je een compacte keukenboiler om altijd snel warm water te hebben? Dan is de Daalderop Close-In jouw beste keuze. Graag meer weten over energiezuinige boilers? Lees dan zeker onze blog over energie besparen.

Cv-ketel of boiler

Afhankelijk van de toepassing die je voor ogen hebt, zal je nood hebben aan een cv-ketel of boiler. Een cv-ketel staat in voor de verwarming in je woning. Afhankelijk van de mogelijkheden in jouw woning, kies je voor een gasketel (al dan niet condensatieketel), stookolieketel of propaangasketel. Via de thermostaat kies je de juiste temperatuur, de cv-ketel doet de rest. Solyd beschikt over een ruim gamma thermostaten zoals een draadloze thermostaat, een Honeywell thermostaat zoals de Honeywell T4 thermostaat, een Theben thermostaat, een Bosch thermostaat en zoveel meer.

Een boiler daarentegen zorgt enkel voor warm water in de keuken of de badkamer. Heb je dus al een cv-ketel in je woning geïnstalleerd, dan zal je ook nog steeds nood hebben aan een boiler voor je sanitair warm water.

Bel ons op 03 808 69 00