Alpex buis en Meerlagenbuis

De meerlagenbuis kom je onder verschillende namen tegen op de markt, zoals Alpex of Alupex. Ook deze buizen worden gemaakt op basis van polyethyleen (PEX of PE-RT), maar bezitten nog een extra laag flexibele aluminium in het midden. Deze buizen zijn dus steeds opgebouwd uit ten minste drie lagen, maar kunnen bijvoorbeeld ook uit 5 lagen bestaan. Een Alpex buis is goed te combineren met fittingen en flexibels. Solyd biedt een breed gamma Alpex of meerlagenbuizen aan van merken zoals Begetube en Uponor.

Producten 1-24 van 61

    • Bestel tot 18u. Morgen in huis
    • Gratis levering vanaf €50
    • Breed en diep assortiment
    • Altijd scherpe prijzen
    • Klanten geven ons 4.8/5
Pagina

Meerlagenbuis kopen

Bij het kopen van je meerlagenbuis voor je verwarming of sanitair, heb je keuzen tussen heel wat verschillende types en merken. Wij zetten de belangrijkste eigenschappen waar je moet op letten op een rij.

Doorgaans worden voor cv installaties enkel meerlagenbuizen of alpexbuizen gebruikt. Deze buizen werken volgens het buis-in-buis principe: een binnenlaag van PE-RT of PEX, een flinterdunne lijmlaag, een flexibele aluminium laag, weer een flinterdunne lijmlaag en een buitenlaag van weer PE-RT of PEX.

Een typisch kenmerk voor deze soort buis is dat er vrijwel geen uitzetting plaatsvindt bij temperatuurswijzigingen. Daarnaast zijn ze ook minder flexibel en houden ze makkelijk hun vorm, in tegenstelling tot soepele vloerverwarmingsbuizen.

Wanneer je de buis door een koude ruimte, zoals een zolder of garage, plaatst, dan is het aangewezen om de buis van extra isolatie te voorzien om warmteverliezen te vermijden. Daarnaast kan je ook kiezen voor een blauwe of rode beschermmantel om ze te beschermen tegen beschadiging en de uitzetting van de binnenbuis op te vangen.

Bel ons op 03 808 69 00