Media-aansluitingen

Stel je Niko schakelmateriaal samen

Niet zeker hoe je je Niko stopcontacten en schakelaars moet samenstellen? Test nu onze handige tool uit en ga zelf aan de slag!

Producten 1-24 van 180

    • Bestel tot 18u. Morgen in huis
    • Gratis levering vanaf €50
    • Breed en diep assortiment
    • Altijd scherpe prijzen
    • Klanten geven ons 4.8/5
Pagina

Soorten media-aansluitingen

Internet? Radio? Televisie? Telefoon? Luidsprekers? Ook daarvoor heb je wandcontactdozen nodig, voorzien van de juiste media-aansluiting. Media stopcontacten zijn bijvoorbeeld USB stopcontacten, maar ook contactdozen voor audio, tv, data of telefoon. Bij Solyd vind je een uitgebreid aanbod stopcontacten van o.a. Niko en Legrand zoals Legrand Niloé en Legrand Mosaic. Welke IP-waarde je aansluiting nodig heeft lees je in ons handig overzicht. Alles voorstellen op een schema? Lees dan zeker ons artikel over een eendraadschema tekenen.

USB-stopcontacten

Sinds de introductie van USB, universal serial bus, heeft deze aansluitstandaard voor computer- en audio/videoapparatuur en bijbehorende toestellen, een enorme vlucht genomen. Het is dan ook onvermijdelijk dat stopcontacten nu ook voorzien zijn van USB-aansluitingen. We noemen ze USB stopcontacten of stopcontacten met USB.

Coax aansluitingen

Een coax aansluiting of coax contactdoos gebruik je om je televisie aan te sluiten. Dit doe je met behulp van een coax kabel. Vaak wordt een coax aansluiting in een stopcontact gecombineerd met een utp aansluiting of een telefoon aansluiting.

UTP aansluitingen

Een utp aansluiting of UTP contactdoos gebruik je om het internet in je woning aan te sluiten. Met behulp van dit datastopcontact en een UTP kabel kan je vlot jouw toestellen verbinen met het internet. Bij Solyd bieden we een uitgebreid aanbod UTP aansluitingen zoals UTP cat5e, UTP cat6 en UTP cat6a.

Bel ons op 03 808 69 00