Media-aansluitingen

Een media-aansluiting stel je altijd samen met een basiselement of sokkel, een centraalplaat en een afdekplaat.

   

Producten 1-24 van 99

Pagina
    • Bestel tot 18u. Morgen in huis
    • Gratis levering vanaf €50
    • Breed en diep assortiment
    • Altijd scherpe prijzen
    • Klanten geven ons 4.8/5

Producten 1-24 van 99

Pagina

Soorten media-aansluitingen

Internet? Radio? Televisie? Telefoon? Luidsprekers? Ook daarvoor heb je wandcontactdozen nodig, voorzien van de juiste media-aansluiting. Media stopcontacten zijn bijvoorbeeld USB stopcontacten, maar ook contactdozen voor audio, tv, data of telefoon. Bij Solyd vind je een uitgebreid aanbod stopcontacten van o.a. Niko en Legrand.

USB-stopcontacten

Sinds de introductie van USB, universal serial bus, heeft deze aansluitstandaard voor computer- en audio/videoapparatuur en bijbehorende toestellen, een enorme vlucht genomen. Het is dan ook onvermijdelijk dat stopcontacten nu ook voorzien zijn van USB-aansluitingen. We noemen ze USB stopcontacten of stopcontacten met USB.

Coax aansluitingen

Een coax aansluiting of coax contactdoos gebruik je om je televisie aan te sluiten. Dit doe je met behulp van een coax kabel. Vaak wordt een coax aansluiting in een stopcontact gecombineerd met een utp aansluiting of een telefoon aansluiting.

UTP aansluitingen

Een utp aansluiting of UTP contactdoos gebruik je om het internet in je woning aan te sluiten. Met behulp van dit datastopcontact en een UTP kabel kan je vlot jouw toestellen verbinen met het internet. 

Bel ons op 03 808 69 00