Circulatiepompen warm water

Een circulatiepomp warm water zorgt ervoor dat je sneller warm water ter beschikking hebt bij het opendraaien van de kraan. Wil je je woning graag uitrusten met een circulatiepomp voor warm water? Dan vind je bij Solyd een mooi assortiment circulatiepompen voor warm water van topmerken als Grundfos, Wilo en DAB.

Producten 1-24 van 27

    • Bestel tot 18u. Morgen in huis
    • Gratis levering vanaf €50
    • Breed en diep assortiment
    • Altijd scherpe prijzen
    • Klanten geven ons 4.8/5
Pagina

Wat is een circulatiepomp warm water?

Wanneer je de kraan in je woning opendraait om warm water te verkrijgen, lopen er vaak liters koud water weg alvorens het water warm wordt. Dat is te wijten aan het ontbreken van circulatie in de leidingen of een te lange leidingafstand. Door het gebrek aan circulatie blijft het warme water staan en koelt het af. Wanneer je vervolgens opnieuw wam water vraagt aan de kraan, zal eerst al het koude water in de leidingen uit de kraan stromen.

Om de verspilling van drinkwater in je woning te beperken, is de aanschaf van een circulatiepomp warm water de moeite waard. Concreet gaat een waterpomp het water in het warme leidingnetwerk laten circuleren en het afgekoelde water weer door de opwarmer (boiler, cv-ketel, doorstromer, …) sturen.

Dankzij de moderne technologie in deze circulatiepompen, gebeurt dit proces uiterst efficiënt en energiezuinig. De “slimme” circulatiepompen hebben ook allerhande functies en mogelijkheden waardoor ze optimaal kunnen worden ingezet op de momenten dat er vraag naar warm water is. Omgekeerd zullen ze ook minder of niet actief zijn wanneer er geen vraag is, bijvoorbeeld ’s nachts of gedurende het weekend.

Bel ons op 03 808 69 00