Schemerschakelaars

Een schemerschakelaar zorgt ervoor dat het licht automatisch aan gaat wanneer het donker wordt en uit gaat wanneer het weer licht wordt. Zo heeft een schemerschakelaar een lichtgevoelig element dat een schakelaar omzet bij een vooraf bepaalde lichtsterkte. Schemerschakelaars kan je zowel binnen als buiten plaatsen.

20 producten

    • Bestel tot 18u. Morgen in huis
    • Gratis levering vanaf €50
    • Breed en diep assortiment
    • Altijd scherpe prijzen
    • Klanten geven ons 4.8/5

Wat is een schemerschakelaar?

Een schemerschakelaar is een schakelaar die, afhankelijk van de omgevingshelderheid, een circuit zelfstandig kan openen en sluiten. Op die manier kan een schemerschakelaar het licht automatisch laten aangaan wanneer het donker wordt en uitgaan wanneer het weer licht wordt. Vooral in de tuin of op de oprit kan een schemerschakelaar heel handig zijn. Een schemerschakelaar onderscheidt zich van tijdschakelklokken, doordat hij niet werkt op basis van een vooraf ingestelde timer. Doordat de schemerschakelaar zich baseert op de helderheid van het licht, kan hij onafhankelijk van het seizoen gebruikt worden zonder te herprogrammeren. Graag je schemerschakelaar visueel voorstellen op een schema? Lees dan zeker ons interessant artikel rond een eendraadschema tekenen.

Hoe werkt een schemerschakelaar?

Schemerschakelaars beschikken over een ingebouwde lichtsensor, die de omgevingshelderheid meet. Bij bepaalde schakelaars kan je de gevoeligheid van de sensor regelen. Zo kan individueel worden bepaald bij welke lichthelderheid het elektrische circuit gesloten is en bijvoorbeeld lampen van stroom worden voorzien.

Bovendien beschikken veel schemerschakelaars ook over een ingebouwde timer die bepaalt wanneer het circuit opnieuw geopend moet worden. Hierdoor kan je bijvoorbeeld instellen dat de verlichting na 2 uur duisternis mag uitgeschakeld worden en niet de volledige nacht hoeft aan te blijven.

Wil je jouw verlichting laten schakelen op basis van beweging of aanwezigheid? Neem dan een kijkje bij de bewegingsmelders en aanwezigheidsmelders.

Een schemerschakelaar online kopen

Bij Solyd vind je een uitgebreid assortiment van Niko, Legrand en Vynckier. Alle schemerschakelaars zijn daarnaast leverbaar uit stock. Bestel je de schemerschakelaar dus voor 18u, dan ontvang je jouw bestelling al de volgende dag in huis. Graag weten welke IP-waarde je nodig hebt? Lees dan zeker ons interessant artikel.

Bel ons op 03 808 69 00