Kruisschakelaars

Stel je Niko schakelmateriaal samen

Niet zeker hoe je je Niko stopcontacten en schakelaars moet samenstellen? Test nu onze handige tool uit en ga zelf aan de slag!

17 producten

    • Bestel tot 18u. Morgen in huis
    • Gratis levering vanaf €50
    • Breed en diep assortiment
    • Altijd scherpe prijzen
    • Klanten geven ons 4.8/5

Met een kruisschakelaar kan je een lichtpunt vanop drie of meerdere plaatsen bedienen. Een kruisschakelaars wordt in combinatie met een wisselschakelaar gebruikt. Een kruisschakelaar kan bijvoorbeeld handig zijn om in de slaapkamer het licht te kunnen bedienen aan de deur en aan beide bedzijden. Graag je kruisschakelaar visueel voorstellen op een schema? Lees dan zeker ons interessant artikel rond een eendraadschema tekenen.

Hoe werkt een kruisschakelaar?

Een kruisschakelaar is een schakelaar met vier aansluitklemmen en één schakelknop. De kruisschakelaar verbindt of onderbreekt twee wisselschakelaars met elkaar middels vier schakeldraden. Zo kan je eenzelfde lichtpunt bedienen vanop drie of meer verschillende plaatsen. De wisselschakelaars komen telkens aan het begin en het eind te staan, alle andere schakelaars ertussen zijn kruisschakelaars. Graag je kruisschakelaar combineren met een relais? Lees dan nu ons interessant artikel over een relais aansluiten.

Soorten kruisschakelaars

In het Solyd-assortiment vind je verschillende soorten kruisschakelaars. Zo heb je de keuze tussen kruisschakelaars met steekklemmen en schroefklemmen. Bij Solyd vind je daarnaast kruisschakelaars van verschillende merken zoals Niko, Legrand en Bticino. Deze merken bieden kwalitatieve reeksen zoals Legrand Niloé, Bticino LivingLight en Bticino Magic. Graag meer weten over een schakelaar aansluiten? Lees dan zeker ons interessant artikel over het aansluiten van een shakelaar.

Kruisschakelaars online kopen

Bij Solyd vind je een uitgebreid aanbod kruisschakelaars. Je stelt een kruisschakelaar steeds samen uit een sokkel of basiselement. Vervolgens kan je de kruisschakelaar afwerken met een afwerkingsset en afdekplaat naar keuze. Alle kruisschakelaars bij Solyd zijn op stock en leverbaar binnen de 24u. Bestel je de kruisschakelaar dus voor 18u? Dan ontvang je hem al de volgende werkdag bij je thuis. Graag weten welke IP-waarde je nodig hebt? Lees dan zeker ons interessant artikel.

Bel ons op 03 808 69 00