Kruisschakelaars

Met een kruisschakelaar kan je een lichtpunt vanop drie of meerdere plaatsen bedienen. Een kruisschakelaars wordt in combinatie met een wisselschakelaar gebruikt. Een kruisschakelaar kan bijvoorbeeld handig zijn om in de slaapkamer het licht te kunnen bedienen aan de deur en aan beide bedzijden.

Een schakelaar stel je altijd samen met een basiselement of sokkel, een centraalplaat en een afdekplaat.

   

12 producten

    • Bestel tot 18u. Morgen in huis
    • Gratis levering vanaf €50
    • Breed en diep assortiment
    • Altijd scherpe prijzen
    • Klanten geven ons 4.8/5

12 producten

Hoe werkt een kruisschakelaar?

Een kruisschakelaar is een schakelaar met vier aansluitklemmen en één schakelknop. De kruisschakelaar verbindt of onderbreekt twee wisselschakelaars met elkaar middels vier schakeldraden. Zo kan je eenzelfde lichtpunt bedienen vanop drie of meer verschillende plaatsen. De wisselschakelaars komen telkens aan het begin en het eind te staan, alle andere schakelaars ertussen zijn kruisschakelaars.

Soorten kruisschakelaars

In het Solyd-assortiment vind je verschillende soorten kruisschakelaars. Zo heb je de keuze tussen kruisschakelaars met steekklemmen en schroefklemmen. Bij Solyd vind je daarnaast kruisschakelaars van verschillende merken zoals Niko, Legrand en Bticino.

Kruisschakelaars online kopen

Bij Solyd vind je een uitgebreid aanbod kruisschakelaars. Je stelt een kruisschakelaar steeds samen uit een sokkel of basiselement. Vervolgens kan je de kruisschakelaar afwerken met een afwerkingsset en afdekplaat naar keuze. Alle kruisschakelaars bij Solyd zijn op stock en leverbaar binnen de 24u. Bestel je de kruisschakelaar dus voor 18u? Dan ontvang je hem al de volgende werkdag bij je thuis.

Bel ons op 03 808 69 00