Differentieelschakelaars

Een differentieelschakelaar is naast een automatische zekering een onmisbaar onderdeel in iedere zekeringkast. De differentieelschakelaar wordt ook wel verliesstroomschakelaar, aardlekschakelaar of gewoon differentieel genoemd. Bij Solyd bieden we ook verschillende topmerken aan zoals van Vynckier-ABB, LegrandHager en Schneider.Graag meer weten over differentieelschakelaars? Lees dan zeker ons interessant artikel over een differentieelschakelaar aansluiten.

Producten 1-24 van 182

    • Bestel tot 18u. Morgen in huis
    • Gratis levering vanaf €50
    • Breed en diep assortiment
    • Altijd scherpe prijzen
    • Klanten geven ons 4.8/5
Pagina

Werking differentieelschakelaar

De primaire functie is het spanningsloos maken van de elektrische installatie zodra er teveel verliesstroom optreedt. De differentieelschakelaar kan op die manier heel wat gevaarlijke situaties voorkomen. Graag meer weten over een differentieelschakelaar aansluiten in je zekeringkast? Lees dan zeker ons interessant artikel.

Soorten differentieelschakelaars

Bij Solyd vind je een groot aanbod types differentieelschakelaars. Zo heb je tweepolige, driepolige en vierpolige differentieelschakelaars in verschillende gevoeligheden en types. De hoofdverliesstroomschakelaar in de zekeringkast is de hoofddifferentieel en heeft een gevoeligheid van 300 mA. De differentieel die instaat voor de vohtige kringen is de differentieelschakelaar 30mA en heeft een gevoeligheid van 30 mA. De meest voorkomende types zijn A, B en AB. Het verschil tussen deze types wordt bepaald door het type stroom dat ze detecteren (wisselstroom of gelijkstroom). Graag weten welke IP-waarde je nodig hebt? Lees dan zeker ons interessant artikel.

Verschil differentieelschakelaar en automaat

De differentieelschakelaar beschermt niet tegen kortsluiting of overbelasting. Hiervoor heb je een differentieelautomaat of automatische zekering nodig. De differentieelautomaat combineert twee functies. Zo beschermt hij tegen teveel verliesstroom én tegen kortsluiting of overspanning. Graag meer weten over een eendraadschema? Lees dan zeker ons interessant artikel over een eendraadschema tekenen.

Bel ons op 03 808 69 00