Differentieelschakelaars

Een differentieelschakelaar is naast een automatische zekering een onmisbaar onderdeel in iedere zekeringkast. De differentieelschakelaar wordt ook wel verliesstroomschakelaar, aardlekschakelaar of gewoon differentieel genoemd. Bij Solyd bieden we ook verschillende topmerken aan zoals van Vynckier-ABB, LegrandHager en Schneider.

Producten 1-24 van 82

Pagina
    • Bestel tot 18u. Morgen in huis
    • Gratis levering vanaf €50
    • Breed en diep assortiment
    • Altijd scherpe prijzen
    • Klanten geven ons 4.8/5

Producten 1-24 van 82

Pagina

Werking differentieelschakelaar

De primaire functie is het spanningsloos maken van de elektrische installatie zodra er teveel verliesstroom optreedt. De differentieelschakelaar kan op die manier heel wat gevaarlijke situaties voorkomen.

Soorten differentieelschakelaars

Bij Solyd vind je een groot aanbod types differentieelschakelaars. Zo heb je tweepolige, driepolige en vierpolige differentieelschakelaars in verschillende gevoeligheden en types. De hoofdverliesstroomschakelaar in de zekeringkast heeft bijvoorbeeld een gevoeligheid van 300 mA. De differentieel die instaat voor de vohtige kringen heeft dan weer een gevoeligheid van 30 mA. De meest voorkomende types zijn A, B en AB. Het verschil tussen deze types wordt bepaald door het type stroom dat ze detecteren (wisselstroom of gelijkstroom).

Verschil differentieelschakelaar en automaat

De differentieelschakelaar beschermt niet tegen kortsluiting of overbelasting. Hiervoor heb je een differentieelautomaat of automatische zekering nodig. De differentieelautomaat combineert twee functies. Zo beschermt hij tegen teveel verliesstroom én tegen kortsluiting of overspanning.

Bel ons op 03 808 69 00