Weersafhankelijke regelingen

Op zoek naar een weerafhankelijke regeling of thermostaat voor jouw cv-ketel? Bij Solyd vind je een uitgebreid assortiment aan weersafhankelijke regelingen. Heb je twijfels bij het kiezen van de juiste weersafhankelijke regeling voor jouw gasketel of warmtepomp? Vraag advies aan onze Solyd-specialisten! Ze helpen je graag verder.

21 producten

    • Bestel tot 18u. Morgen in huis
    • Gratis levering vanaf €50
    • Breed en diep assortiment
    • Altijd scherpe prijzen
    • Klanten geven ons 4.8/5

21 producten

Hoe werkt een weersafhankelijke regeling?

Terwijl een kamerthermostaat of klokthermostaat de condensatieketel stuurt naargelang de temperatuur die hij meet in de kamer waarin hij hangt, houdt een weersafhankelijke regeling (WAR) ook rekening met het weer buiten.

Concreet werkt een weersafhankelijke regeling met een buitenvoeler, die op de meest noordelijk gerichte buitenmuur geplaatst wordt. Hoe kouder het buiten is, hoe hoger de cv-watertemperatuur zal worden. Wordt het buiten warmer, dan daalt de cv-watertemperatuur. 

Doordat de buitenvoeler op voorhand al aangeeft aan de ketel dat de watertemperatuur moet verhoogd worden, moet de ketel minder snel en dus ook minder hard stoken. Een weersafhankelijke regeling is daarom ook heel interessant in combinatie met een warmtepomp en vloerverwarming.

Heb je een heel wisselend schema? Of wil je jouw verwarming ook vanop afstand kunnen regelen? Dan is een slimme thermostaat de juiste keuze. Twijfel je over welk type thermostaat je moet kiezen? Lees dan nu ons advies over thermostaten.

Een weersafhankelijke regeling kopen

Bij Solyd vind je een uitgebreid aanbod weersafhankelijke regelingen. Alle thermostaten bij Solyd zijn op stock en leverbaar binnen de 24u. Bestel je de thermostaat dus voor 18u? Dan ontvang je hem al de volgende werkdag bij je thuis.

 

Bel ons op 03 808 69 00