Enkelpolige schakelaars

Met een enkelpolige schakelaar kan je het licht vanop één plaats bedienen. Enkelpolige schakelaars worden daarom vaak in kleinere ruimtes gebruikt, zoals een bureau. Wil je een lichtpunt graag vanop twee plaatsen kunnen bedienen, dan heb je een wisselschakelaar nodig.

Een schakelaar stel je altijd samen met een basiselement of sokkel, een centraalplaat en een afdekplaat.

   

14 producten

    • Bestel tot 18u. Morgen in huis
    • Gratis levering vanaf €50
    • Breed en diep assortiment
    • Altijd scherpe prijzen
    • Klanten geven ons 4.8/5

14 producten

Hoe werkt een enkelpolige schakelaar?

Een enkelpolige schakelaar is een schakelaar voorzien van twee aansluitklemmen en één schakelknop. Met deze schakelaar wordt één geleider of fasedraad onderbroken ofwel doorverbonden. Hij is daarmee de meest eenvoudige schakelaar die wordt toegepast in de elektrotechniek. De enkelpolige schakelaar is geschikt om het licht vanop één plaats te bedienen.

In de praktijk worden vandaag de dag steeds vaker wisselschakelaars geïnstalleerd die als enkelpolige schakelaar worden gebruikt. Een enkelpolige schakelaar heeft twee aansluitklemmen en één schakelknop terwijl een wisselschakelaar drie aansluitklemmen en één schakelknop heeft. Door gebruik te maken van twee aansluitklemmen van een wisselschakelaar, kan een wisselschakelaar ook als enkelpolige schakelaar gebruikt worden.

Soorten enkelpolige schakelaars

In het Solyd-assortiment vind je verschillende soorten enkelpolige schakelaars. Zo heb je de keuze tussen enkelpolige schakelaars met steekklemmen en schroefklemmen. Bij Solyd vind je daarnaast enkelpolige schakelaars van verschillende merken zoals Niko, Legrand en Bticino.

Enkelpolige schakelaars online kopen

Bij Solyd vind je een uitgebreid aanbod enkelpolige schakelaars. Je stelt een enkelpolige schakelaar steeds samen uit een sokkel of basiselement. Vervolgens kan je de enkelpolige schakelaar afwerken met een afwerkingsset en afdekplaat naar keuze. Alle enkelpolige schakelaars bij Solyd zijn op stock en leverbaar binnen de 24u. Bestel je de enkelpolige schakelaar dus voor 18u? Dan ontvang je hem al de volgende werkdag bij je thuis.

Bel ons op 03 808 69 00