UTP CAT6

Een UTP cat6 of ook wel een datastopcontact genoemd is een mediastopcontact speciaal voor internet, telefonie en is handig om digitaal televisie te kijken. Zo heb je UTP cat6 aansluitingen voor internetverbinding, maar ook gecombineerde UTP cat6 aansluitingen met een coax aansluiting. Bij Solyd bieden we een breed aanbod UTP cat6 aansluitingen van kwalitatieve merken zoals Legrand en Niko. Op die manier ben je zeker van betrouwbare UTP cat6 aansluitingen voor je UTP kabels.

Producten 1-24 van 57

    • Bestel tot 18u. Morgen in huis
    • Gratis levering vanaf €50
    • Breed en diep assortiment
    • Altijd scherpe prijzen
    • Klanten geven ons 4.8/5
Pagina

Wat is UTP CAT6?

Een UTP cat6 is een stopcontact waarop je een UTP kabel kan aansluiten. Op die manier zorgt een UTP cat6 aansluiting voor een betrouwbare en snelle verbinding met het internet. Bij Solyd bieden we UTP cat6 aansluitingen van kwalitatieve reeksen zoals Legrand Niloé en Legrand Mosaic. Welke IP-waarde je UTP cat6 moet hebben lees je in ons handig overzicht. Je UTP cat6 aansluitingen visueel voorstellen? Lees dan zeker ons interessant artikel over een eendraadschema tekenen.

UTP CAT6 vs. UTP CAT5

Een UTP aansluiting werkt via dataoverdracht. Deze dataoverdracht bestaat uit twee belangrijke variabelen, doorvoersnelheid en bandbreedte. Het verschil met een UTP cat6 en een cat5 zit hem in de bandbreedte. Een UTP cat6 beschikt over een bandbreedte van 250 Megahertz terwijl een cat5 beschikt over 100 Megahertz. Op die manier is een UTP cat6 instaat om meer data tegelijkertijd te verwerken.

UTP CAT6 vs. UTP CAT6a

Nu je weet dat een UTP cat6 meer bandbreedte heeft dan een cat5 UTP aansluiting, heb je ook nog het verschil tussen een UTP cat6 en een UTP cat6a. Het verschil zit hier in de doorvoersnelheid en bandbreedte. De doorvoersnelheid van een UTP cat6 aansluiting bedraagt 1000 Megabits per seconde. Een cat6a daarentegen heeft een doorvoersnelheid tot wel 10000 Megabits per seconde en beschikt over een bandbreedte van 500 Megahertz.

Bel ons op 03 808 69 00