Expansievaten

Ben je op zoek naar een expansievat voor jouw cv-ketel of boiler? Bij Solyd vind je een uitgebreid aanbod expansievaten voor jouw verwarming. Weet je niet welk expansievat geschikt is voor jouw gasketel of cv-boiler? Neem dan zeker contact op met onze specialisten. Solyd biedt een uitgebreid gamma expansievaten aan van kwalitatieve merken zoals Reflex, Pneumatex, Bulex, Vaillant en Bosch.

Producten 1-24 van 84

Pagina
    • Bestel tot 18u. Morgen in huis
    • Gratis levering vanaf €50
    • Breed en diep assortiment
    • Altijd scherpe prijzen
    • Klanten geven ons 4.8/5

Producten 1-24 van 84

Pagina

Expansievat cv

Wanneer het water in je cv-ketel warm wordt, zet het uit en neemt de druk toe in de ketel en leidingen. Met behulp van een expansievat zorg je ervoor dat de druk niet te groot wordt. Hierdoor vormt een expansievat een belangrijk onderdeel van je verwarming.

Expansievat sanitair

Water dat opwarmt zet uit. Als de boiler geen expansievat heeft, kan het volume niet ongehinderd toenemen. Door je boiler uit te rusten met een expansievat, kan je de uitzetting van het water opvangen en verlies je dus ook geen water langs de veiligheidsklep. Om daarnaast stilstaand water en de vorming van legionella te vermijden, wordt voor sanitair water gebruik gemaakt van een doorstroom expansievat. Bij ieder sanitair warmwaterexpansievat zijn ook alle onderdelen die met water in contact komen, vervaardigd uit roestvast staal.

Expansievat kopen

Bij Solyd vind je expansievaten in verschillende groottes. Bij het kiezen van de juiste grootte van het expansievat, moet je rekening houden met het vermogen van de ketel van belang. Dit kan variëren van 20 kW tot 50 Kw. Hoe hoger het vermogen van je gasketel, hoe groter ook het volume van het expansievat moet zijn. In het Solyd-assortiment vind je expansievaten van 8, 12, 18, 25, 35, 50, 80 tot wel 600 liter.

Een ander belangrijk element bij het kopen van een expansievat is de druk in het vat. Dit heeft te maken met de plaats waar je het expansievat gaat bevestigen. Plaats je het expansievat op zolder, dan is de voordruk van het expansievat laag, om de simpele reden dat het gewicht van het water in de leidingen niet ‘op het vat leunt’. Plaats je het expansievat in de kelder, dan moet het expansievat een hogere voordruk hebben om het gewicht te verdragen. Meer informatie rond het kopen en vervangen van een exapnsievat? Lees dan nu ons artikel over een kapot expansievat.

Heb je hulp nodig bij het kiezen van het juiste expansievat? Neem dan zeker contact op met onze Solyd-specialisten.

Bel ons op 03 808 69 00