Expansievaten

Graag een expansievat kopen voor jouw cv-ketel of boiler? In het productenaanbod van Solyd vind je een uitgebreid aanbod expansievaten voor je verwarming. Nog niet echt een gedacht welk expansievat geschikt is voor jouw cv-boiler of gasketel? Neem dan gerust even contact op met onze Solyd-specialisten. Dankzij het kwalitatieve aanbod bij Solyd bieden we expansievaten van A-merken zoals Reflex, Bulex, Pneumatex, Bosch en Vaillant.

Producten 1-24 van 83

    • Bestel tot 18u. Morgen in huis
    • Gratis levering vanaf €50
    • Breed en diep assortiment
    • Altijd scherpe prijzen
    • Klanten geven ons 4.8/5
Pagina

Expansievat CV

Wanneer het water in je cv-ketel warm wordt, zal het beginnen uitzetten en gaat de druk toenemen in de ketel en leidingen. Dankzij een expansievat zorg je ervoor dat de druk niet te hoog wordt. Op die manier is een expansievat een zeer belangrijk onderdeel van je verwarming.

Expansievat sanitair

Als water uit zet warmt het op. Als je boiler geen expansievat heeft, kan het volume niet ongehinderd toenoemen. Wanneer je je boiler uitrust met een expansievat, heb je de mogelijkheid om de uitzetting van het water op te vangen. Op die manier verlies je dus ook geen water langs de veiligheidsklep. Om stilstaand water en legionella te vermijden, wordt voor sanitair water gebruik gemaakt van een doorstropm expansievat. Alle materialen bij sanitaire warmwaterexpansievaten die met water in contact komen zijn vervaardigd uit roestvast staal.

Expansievat kopen

In het productaanbod van Solyd vind je expansievaten in verschillende groottes. Wanneer je de juiste grootte van het expansievat gaat bepalen, is het belangrijk dat je rekening houdt met het vermogen van de ketel. Dit kan variëren van 20kW tot 50kW. Hoe hoger het vermogen van je gasketel, hoe meer volume je expansievat moet hebben. In het assortiment  van Solyd vind je verschillende soorten expansievaten in meerdere groottes. Zo heb je expansievaten van 8, 12, 18, 25, 35, 50, 80 en tot wel 600 liter.

Een ander belangrijk element bij het kopen van een expansievat is de druk in het vat. Dit heeft te maken met de plaats waar je het expansievat gaat bevestigen. Plaats je het expansievat op zolder, dan is de voordruk van het expansievat laag, om de simpele reden dat het gewicht van het water in de leidingen niet ‘op het vat leunt’. Plaats je het expansievat in de kelder, dan moet het expansievat een hogere voordruk hebben om het gewicht te verdragen. Meer informatie rond het kopen en vervangen van een exapnsievat? Lees dan nu ons artikel over een kapot expansievat. 

Heb je hulp nodig bij het kiezen van het juiste expansievat? Neem dan zeker contact op met onze Solyd-specialisten.

Bel ons op 03 808 69 00