EXVB kabels

EXVB kabel of grondkabel mag dankzij de extra versterkte PVC-buitenmantel, in tegenstelling tot de XVB of XGB kabel, rechtstreeks in de grond geplaatst worden. Voor het plaatsen en aansluiten van tuinverlichting is deze kabel dan ook de juiste keuze. 

9 producten

    • Bestel tot 18u. Morgen in huis
    • Gratis levering vanaf €50
    • Breed en diep assortiment
    • Altijd scherpe prijzen
    • Klanten geven ons 4.8/5

Wat is EXVB kabel?

EXVB kabel wordt ook wel eens grondkabel genoemd, omdat het dé kabel bij uitstek is voor vaste installatie in de tuin. De buitenmantel van EXVB kabel is UV- bestendig, waterafstotend en versterkt t.o.v. een XVB kabel.

De EXVB kabel is daarom ook de enige die zonder bescherming ondergronds in de tuin mag gebruikt worden. Een beschermende buis echter wel steeds aan te raden, om schade bij eventuele graafwerken te vermijden.

Meer informatie over deze en andere elektriciteitskabels? Lees meer in ons blog artikel over alle soorten elektriciteitskabels.

Soorten EXVB kabel

In het Solyd-assortiment vind je verschillende soorten EXVB kabels. De EXVB kabel bij Solyd wordt geleverd in verschillende diktes en met verschillende hoeveelheden aan draden. Hoe groter de diameter of draadsectie van de draad, hoe meer stroom die kan geleiden.

Voor gewone stopcontacten zijn draden met een diameter van 2,5mm² noodzakelijk. Bij een klassieke installatie in de tuin gebruik je hiervoor dus best een EXVB 3G2.5. Deze bezit 3 draden met een dikte van 2.5mm. Voor schakelaars en lichtpunten in de tuin volstaat een dikte van 1,5mm² of een EXVB 3G1.5. Voor gemengde kringen gebruik je eveneens een draad van 2,5 mm², dus de EXVB 3G2.5.

Benieuwd hoe je eenvoudig je tuinverlichting kan installeren m.b.v. EXVB kabel? Lees nu het tuinverlichtingadvies van onze Solyd-specialisten.

EXVB kabel online kopen

Bij Solyd vind je een ruim aanbod EXVB kabel van kwalitatieve merken zoals Nexans. De EXVB kabels worden per rol van 100m verkocht. Alle EXVB kabels bij Solyd zijn op stock en leverbaar binnen de 24u. Bestel je de EXVB dus voor 18u? Dan ontvang je hem al de volgende werkdag bij je thuis. Graag meer weten over elektrische kabels? Lees dan zeker ons interessant artikel over elektrische kabels kopen.

Bel ons op 03 808 69 00