Serieschakelaars

Stel je Niko schakelmateriaal samen

Niet zeker hoe je je Niko stopcontacten en schakelaars moet samenstellen? Test nu onze handige tool uit en ga zelf aan de slag!

10 producten

    • Bestel tot 18u. Morgen in huis
    • Gratis levering vanaf €50
    • Breed en diep assortiment
    • Altijd scherpe prijzen
    • Klanten geven ons 4.8/5

Met een serieschakelaar, ook wel schakelaar met dubbele aansteek genoemd, kan je een vanop één plaats twee lichtpunten of twee lampgroepen in of uit te schakelen. Wil je een lichtpunt graag vanop twee plaatsen kunnen bedienen, dan heb je een wisselschakelaar of een dubbele wisselschakelaar nodig. Graag je serieschakelaar visueel voorstellen op een schema? Lees dan zeker ons interessant artikel rond een eendraadschema tekenen.

Hoe werkt een serieschakelaar?

Een serieschakelaar is een schakelaar met drie aansluitklemmen en twee schakelknoppen. Het zijn eigenlijk twee enkelpolige schakelaars in éénzelfde behuizing. Een serieschakelaar kan vanuit één plek, twee lichtpunten of twee lampgroepen in of uitschakelen. Een serieschakelaar wordt bijvoorbeeld vaak gebruikt in vergaderzalen en sporthallen e.d. Gebruik je een deel van de ruimte wel en een deel van de ruimte niet? Dan hoeven niet allebei de lampen op lampgroepen aan. Gebruik je echter de hele ruimte? Dan kun je beide lampen of lampgroepen inschakelen. Graag je serieschakelaar combineren met een relais? Lees dan zeker ons interessant artikel over een relais aansluiten.

Soorten serieschakelaars

In het Solyd-assortiment vind je verschillende soorten serieschakelaars. Zo heb je de keuze tussen serieschakelaars met steekklemmen en schroefklemmen. Bij Solyd vind je daarnaast een uitgebreid aanbod serieschakelaars van Niko. Graag meer weten over een schakelaar aansluiten? Lees dan zeker ons interessant artikel over het aansluiten van een schakelaar.

Serieschakelaars online kopen

Bij Solyd vind je een uitgebreid aanbod serieschakelaars. Je stelt een serieschakelaar steeds samen uit een sokkel of basiselement. Vervolgens kan je de serieschakelaar afwerken met een afwerkingsset en afdekplaat naar keuze. Alle serieschakelaars bij Solyd zijn op stock en leverbaar binnen de 24u. Bestel je de serieschakelaar dus voor 18u? Dan ontvang je hem al de volgende werkdag bij je thuis. Graag meer weten welke IP-waarde je nodig hebt? Lees dan zeker ons interessant artikel.

Bel ons op 03 808 69 00