Renson Flux ventilatiesysteem kopen: handige gids

Geplaatst: September 26, 2023
Tags: ventilatie
Renson Flux ventilatiesysteem

 

Vandaag de dag zijn er verschillende soorten ventilatiesystemen op de markt. Elk met hun specifieke werking en eigenschappen. Een daarvan is Renson Flux, een compact ventilatiesysteem D+ met warmteterugwinning.

Onze Solyd-specialisten vertellen je alles over een Renson Flux ventilatiesysteem.

Renson Flux balansventilatie

De nieuwe Renson Flux is een innovatief type ventilatiesysteem D+ dat naast vocht en geurtjes, het ventilatieniveau ook afstemt op CO2. Op die manier zorgt een Renson Flux ventilatiesysteem steeds voor de beste luchtkwaliteit. Bovendien beschikt de Renson Flux over een ingebouwde warmtewisselaar die zorgt voor maar liefst 91% warmteterugwinning. Dankzij het innovatieve karakter van het Renson ventilatiesysteem D+, heeft het een zeer energiezuinige en stille werking aangezien hij vraaggestuurd ventileert en is hij makkelijk uit te breiden met Renson Sense CO2 meters.

Het geconnecteerde ventilatiesysteem is makkelijk te volgen via de Renson Ventilation app. Op deze app kan je allerlei zaken zien zoals de luchtkwaliteit en de debieten, maar kan je ook het ventilatiesysteem D+ bijsturen naar wens en de app geeft meldingen wanneer je filters vervangen moeten worden.

De Renson Flux is beschikbaar in twee soorten uitvoeringen. Zo heb je een unit met een debiet van 225m³/h en een unit met een debiet van 275m³/h. Dankzij het moderne design van de Renson Flux is hij zeer vlot te installeren. Zo beschikt hij over een zeer compact karakter van 118 X 74,5 X 30 cm, waardoor hij vlot in kleinere ruimtes geïnstalleerd kan worden en weegt hij slechts 25 kilogram.

Renson Flux installeren

Het ventilatiesysteem van Renson werd speciaal ontworpen voor een vlotte en snelle installatie. Dankzij de handige verpakking heb je al een idee hoe je de Renson Flux moet positioneren. Op de verpakking staan namelijk boorsjablonen, waarmee je extra tijd wint aangezien je niks meer hoeft uit te tekenen. Bovendien ben je zeker dat de Renson Flux juist gepositioneerd is. Bij het ventilatiesysteem D+ worden telkens beugels meegeleverd. Deze beugels zorgen voor een handig Quick-Fix systeem. Op die manier kan je het ventilatiesysteem zowel aan de muur als aan het plafond ophangen en heb je de mogelijkheid om hem zowel verticaal als horizontaal te monteren.

Eens de Renson Flux is gemonteerd, kan je beginnen met het plaatsen van de ventilatiekanalen. Start met de buitenleidingen voor de luchtafvoer- en aanvoer en werkt richting de ventilatie-unit. Voor deze verbinding is het handig om gebruik te maken van geïsoleerde kanalen. Dankzij de structuur van zo een geïsoleerde buis, zal je de aanvoer en afvoer van lucht nauwelijks horen. Deze buizen bevestig je door middel van beugels aan het plafond. Verbind vervolgens de leidingen met de Renson Flux. Aangezien een Renson Flux zowel horizontaal als verticaal kan gemonteerd worden, heb je meerdere mogelijkheden voor het aansluiten van de leidingen. Een Renson Flux ventilatiesysteem D+ heeft namelijk 8 aansluitingen.

Vervolgens is het tijd om de binnenleidingen aan te sluiten. Deze binnenleidingen staan in voor de verbinding van de ventilatie-unit met verschillende kamers in je woning. De keuze van de ventilatiekanalen hangt van de hoeveelheid plaats je hebt om ze weg te werken.

Kan je de ventilatiekanalen wegwerken in een vals plafond of een valse wand? Dan zijn gegalvaniseerde kanalen een ideale oplossing. Deze zijn meestal het goedkoopst in aankoop, maar zijn vanwege hun grote diameter vaak iets moeilijker om weg te werken. Bovendien zijn ze niet geluid isolerend dus is het handig om bij de aansluiting van gegalvaniseerde aansluitingen op de Renson Flux isolerende flexibele buis of slang te gebruiken.

Heb je minder ruimte om de ventilatiekanalen weg te werken? Dan is het beter om te kiezen voor instortkanalen. Deze nemen beduidend minder plaats en zijn op die manier eenvoudiger weg te werken in de vloer of wand. Hierbij kan je de keuze maken tussen starre ventilatiebuizen in gegalvaniseerd metaal of flexibele ventilatiebuizen in kunststof. De flexibele ventilatiebuizen zijn over het algemeen makkelijker om te plaatsen. Een voorbeeld hiervan is de Renson Easyflex.

Ten slotte maak je de verbinding met de verschillende kamers door ventilatiekanalen af te takken. Bij de dunnere instortkanalen, maak je gebruik van een collector of verdeelkast. Werk je met spiraalkokers? Maak dan gebruik van T-stukken. Doe dit opnieuw voor zowel de aanvoer- als afvoerleidingen. Vervolgens plaats je deksels op de geplaatste ventilatiekanalen, zodat er geen stof in komt.

Zit je nog met vragen rond een Renson Flux ventilatiesysteem of graag een ventilatiestudie op maat? Dan kan je steeds contact opnemen met onze Solyd-specialisten. Zij helpen je met plezier verder.

Bel ons op 03 808 69 00